Hatay'da yılan yakalayan yılancı Kemal'in mücadelesi kamerada
Hatay'da 'Yılancı Kemal' olarak tanınan Kemal Başer, bahçe duvarında saklanan karayılan ile dakikalarca süren bir mücadele sonucunda yılanı yakaladı. Yılanı aparat kullanmadan yakalayan Başer, bu süreçte bacağından ısırıldı. O anlar, çevredeki bir kamera tarafından kaydedildi.
Payas ilçesinde bir evin bahçesine giren karayılan, bahçe duvarındaki bir deliğe kaçtı. Duvardaki deliği gören ev sahibi, durumu itfaiyeye ve 'Yılancı Kemal' olarak bilinen Kemal Başer'e bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve Kemal Başer, yılanın saklandığı duvarı balyozla kırarak yılanı yakalamak için mücadeleye başladılar.
Başer’in balyozla duvarı kırıp karayılanı yakaladığı ve aynı zamanda yılan tarafından ısırıldığı anlar, kameraya yansıdı. Bu süreçte Başer, yılanın doğası hakkında bazı açıklamalarda bulundu.
Yılanların doğası hakkında bilgiler
Kendisine ısırılmasından korkmayan Kemal Başer, karayılanın oldukça önemli bir avcı olduğunu belirterek, "Karayılan, kemirgenleri avlayan en iyi yılandır. Ovadaki büyük ve küçük farelerin hepsini yerler. Bununla birlikte, diğer tüm yılan türlerini de avlayabilen bir yılandır ve engerekleri avlayabilir. Kendi türünü de avlayabilir; büyük bir karayılan, küçük karayılanı yer ki bu açıdan yamyamdır," dedi.
Aynı zamanda, bahçe sahiplerinin yılanlardan korkmamaları gerektiğini vurgulayan Başer, "Çünkü bu yılan, insanı görünce korkup kaçan bir yılandır. Kendini savunmak için ısırdı ancak asıl amacı insanlara yaklaşmak değildir," şeklinde konuştu.

HATAY'DA 'YILANCI KEMAL' OLARAK TANINAN KEMAL BAŞER, BAHÇE DUVARINDA SAKLANAN KARAYILANI DAKİKALARCA SÜREN MÜCADELENİN ARDINDAN YAKALADI.
