Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler 'İlk kez yaptım' dedi ama kurtulamadı! Alkollü sürücüye ceza

'İlk kez yaptım' dedi ama kurtulamadı! Alkollü sürücüye ceza

Burdur’da 1.97 promil alkollü yakalanan genç sürücünün ehliyetine 6 ay el konuldu, 9 bin 268 lira para cezası uygulanarak aracı otoparka çekildi.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Melike Acun

Burdur’da trafik güvenliğini tehlikeye atan alkollü sürücüye polis ekipleri tarafından geçit verilmedi. Gece saatlerinde Burdur–Fethiye kara yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan 21 yaşındaki E.K.’nin yapılan alkol kontrolünde 1.97 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Direksiyon başına alkollü geçen sürücü, ehliyetine el konulmaması için uzun süre polis ekiplerine dil dökerken, güvenlik güçleri kurallar gereği işlemleri kararlılıkla uyguladı. Trafik ekiplerinin dikkatli ve titiz denetimi sayesinde olası bir kazanın da önüne geçilmiş oldu.

“Hayatımda İlk Kez Yaptım” Diyerek Yalvardı

Alkollü sürücü E.K., polis ekiplerine, “Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaptım. Kimsenin yüzüne bakamam. Ne olur beni bırakın” sözleriyle ceza yazılmaması için ısrar etti. Ancak ekipler, kamu güvenliği ve vatandaşların can emniyeti için yasal işlemleri eksiksiz yerine getirdi.

Yapılan işlemler kapsamında E.K.’nin sürücü belgesine 6 ay süreyle el konulurken, 9 bin 268 lira idari para cezası uygulandı. Alkollü sürücü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, aracı çekiciyle otoparka çekildi.