Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İmam Vaaz Verirken Tartıştılar: Camide Gergin Anlar Kamerada

İmam Vaaz Verirken Tartıştılar: Camide Gergin Anlar Kamerada

Sakarya Adapazarı’nda cuma namazı öncesi camide çıkan tartışma, imamın uyarılarına rağmen büyüyerek iki kişinin camiden çıkarılmasıyla sonuçlandı. O anlar kameraya yansıdı.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Hızırtepe SGK Camisi’nde cuma namazı öncesi yaşanan tartışma, cami cemaatinin müdahalesiyle sona erdi. Gerginlik, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İmamın Vaazı Sırasında Sözlü Tartışma Yaşandı

Cuma namazı öncesi verilen vaaz sırasında, cemaat arasında henüz nedeni netleşmeyen bir fikir ayrılığı yaşandı. İddiaya göre, vaazda değinilen konu üzerine iki kişi arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede büyüyerek gerginliğe dönüştü.

"Burası Allah’ın Evi" Uyarısı Yetmedi

Gerginliği fark eden imam, konuşmasını keserek cemaatten sükûnet istedi. “Burası Allah’ın evi, sadece Allah’ın ayetleri okunur” diyerek tarafları uyaran imamın çağrısı, kısa süreli bir sakinlik sağlasa da yeterli olmadı. Tartışmayı sürdüren iki kişi, cemaatin müdahalesiyle camiden çıkarıldı.

O Anlar Kameraya Yansıdı

Cami içinde yaşanan olay, bir kişinin cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından izlenirken, camilerde son dönemde yaşanan benzer olaylara bir yenisinin daha eklendiğini gösterdi.