İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İşçiler göçük altında, ekipler alanda: Kurtarma çalışmaları sürüyor

İşçiler göçük altında, ekipler alanda: Kurtarma çalışmaları sürüyor

Acıpayam’da maden ocağında göçük! AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri canla başla çalışıyor. Dakikalarla yarış sürüyor…

Maden Ocağında Göçük: İki İşçi İçin Zamanla Yarış Sürüyor

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir maden ocağında dün meydana gelen göçük sonrası iki işçi mahsur kaldı. 

Göçük altında kalan işçiler Hüseyin Turan ve Ömer Duran için bölgede AFAD, UMKE, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından yoğun bir kurtarma operasyonu yürütülüyor.

İletişim Sağlandı, Sağlık Durumları Takipte

Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, göçük altındaki işçilerle iletişim kurmayı başardı. 

Acıpayam Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, yaptığı açıklamada, “Bir işçimiz diz altına, diğer işçimiz ise beline kadar gömülü durumda. Bilinçleri açık. Ekiplerimiz malzemeleri kontrollü şekilde temizleyerek işçileri güvenli biçimde çıkarmayı hedefliyor” dedi.

Kaymakam Cankaloğlu ayrıca, kurtarma çalışmalarında maden çalışanlarının da aktif rol aldığını, sürecin koordineli ve dikkatli biçimde ilerlediğini belirtti.

Çok Sayıda Ekip Bölgede, Soruşturma Başlatıldı

Göçük sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, aralıksız şekilde çalışma yürütüyor. UMKE ve sağlık personeli, kurtarma sonrası ilk müdahale için hazır bekletilirken, itfaiye ve jandarma ekipleri de bölge güvenliğini sağlıyor.

Olayın ardından Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. 

Kaymakam Cankaloğlu, hem idari hem teknik incelemelerin sürdüğünü ve asıl önceliğin işçilerin sağ salim kurtarılması olduğunu ifade etti.

Olayın Geçmişi ne?

Göçük, 12 Eylül 2025 günü Karaismailler Mahallesi’ndeki maden ocağında meydana geldi. 

İhbar üzerine bölgeye kısa sürede ulaşan kurtarma ekipleri, iki işçinin göçük altında kaldığını tespit etti. Başlatılan çalışmalar gece boyunca devam etti.