Meteoroloji'nin yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da beklenen yağmur sabahın erken saatlerinde başladı. Avrupa ve Anadolu Yakası'ndaki birçok ilçede etkili olan yağış, son günlerde bunaltıcı seviyelere ulaşan sıcaklıkların ardından kente serinlik getirdi.
Vatandaşlar hazırlıksız yakalandı
Özellikle Beyoğlu'nun Karaköy ve Taksim çevresinde etkisini artıran yağmur, güne işe gitmek için başlayan birçok vatandaşı hazırlıksız yakaladı. Yağıştan korunmaya çalışan vatandaşlar otobüs durakları, iş yerlerinin tenteleri ve kapalı alanlara sığınarak yağmurun dinmesini bekledi.
Trafikte yoğunluk oluştu
Sabah saatlerinde etkisini artıran yağış, kent trafiğini de olumsuz etkiledi. Islanan yollar nedeniyle araç yoğunluğu artarken, birçok ana arterde trafik zaman zaman yavaşladı.
Meteoroloji yetkilileri, yağışların gün boyunca ve yarın da aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirtti. Yetkililer, ani sağanaklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.