İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen yangın, çevrede büyük paniğe yol açtı. Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan ekili bir buğday tarlasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Kuru Otlar ve Rüzgar Yangını Büyüttü
Ekili arazide başlayan yangın, rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte kontrol edilmesi güç bir noktaya ulaştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve güvenlik gücü sevk edildi. Kuru buğday saplarının alev alması, yangının yayılma hızını artırırken, dumanlar gökyüzünü kapladı.
Havadan ve Karadan Dev Müdahale Başlatıldı
Olay yerine ulaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, karadan alevlerin önünü kesmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Yangının çevredeki diğer tarım arazilerine ve yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek adına Orman Genel Müdürlüğü’ne ait bir yangın söndürme helikopteri de bölgeye yönlendirildi.
Gökyüzünden su atımı gerçekleştirerek karadaki ekiplere destek veren helikopter ve çok sayıda itfaiye personeli, yangını kontrol altına almak için zamanla yarışıyor.