İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturmasında düğmeye basıldı; aralarında eski üst düzey yöneticilerin de olduğu 5 kişi hakkında gözaltı kararı uygulandı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde geniş kapsamlı bir operasyona imza attı. Nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında Güzelbahçe, Seferihisar, Karşıyaka ve Menemen ilçelerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Belediye iştiraklerinde kritik isimler hedefte
Operasyonun merkezinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş dönemdeki iştirakleri yer alıyor. Gözaltına alınanlar arasında İZDOĞA A.Ş.'nin eski genel müdürü ve yönetim kurulu başkanı, İZBETON'un eski genel müdür yardımcısı ile Kırveli Makine Mühendislik A.Ş. temsilcileri bulunuyor. Ayrıca, halihazırda farklı bir dosyadan tutuklu bulunan İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya hakkında da yeni bir gözaltı işlemi başlatıldı.
Denetim raporları soruşturmayı derinleştirdi
Soruşturmanın temelini, belediyenin kendi iç denetim birimi tarafından hazırlanan teftiş raporları ve Sayıştay'ın tespit ettiği usulsüzlükler oluşturuyor. Dosya kapsamında, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanlarından Güven Eken ve eski genel müdür Özkan Baturu gibi isimlerin de gözaltına alınması dikkat çekti.
Daha önce savcılık daveti üzerine ifade veren şüphelilerin, kendilerine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddettikleri öğrenildi. Jandarma ekiplerinin şüpheliler hakkındaki yasal işlemleri titizlikle devam ediyor.