Buca, Bayraklı, Karşıyaka ve Narlıdere belediyelerinde görevli yüzlerce memur, ödenmeyen toplu iş sözleşmesi hakları ve tazminatları için başlattıkları eylemleri kararlılıkla sürdürüyor.
İzmir’in dört farklı ilçesinde belediye binalarının önü, haklarını arayan memurların protestolarına sahne oluyor. 10 Nisan tarihinden bu yana süregelen eylemlerde, özellikle 7 aylık geriye dönük alacakların ödenmemesi ve verilen sözlerin tutulmaması sert bir dille eleştiriliyor.
Buca’da hak ihlali vurgusu
Buca Belediyesi önünde bir araya gelen çalışanlar adına konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube İdari Sekreteri Nurcan Hükenek, yaşanan süreci bir idari aksaklık değil, doğrudan bir hukuksuzluk olarak tanımladı. Hükenek, aylardır sabırla bekletildiklerini belirterek, "Sabır taşı artık çatladı, mücadele dönemine girdik. 2026 yılında imza altına alınan sözleşmenin bugün sınıra çekme bahanesiyle yok sayılmasını kabul etmiyoruz" dedi.
Emeğin onuru pazarlık konusu olamaz
Bayraklı Belediyesi önünde toplanan kalabalığa seslenen Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz ise belediye yönetimlerinin tutumuna tepki gösterdi. İmzalanan sözleşmelerin bir kağıt parçası olmadığını vurgulayan Filiz, "Dün kabul ettikleri hakları bugün geri çekmeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Toplu İş Sözleşmesi, emeğimizin onurudur ve bu onurdan vazgeçmeyeceğiz. Gasp edilen haklarımızı alana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
İzmir genelindeki belediye memurları, talepleri karşılanana kadar eylemlerini farklı platformlara taşıyarak hak arayışlarını büyüteceklerini duyurdu.