Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İzmir’de sular ne zaman gelecek (4 Şubat 2026) Çarşamba İZSU su kesintisi hangi ilçelerde, saat kaçta bitecek?

İzmir’de sular ne zaman gelecek (4 Şubat 2026) Çarşamba İZSU su kesintisi hangi ilçelerde, saat kaçta bitecek?

İzmir’de yaşayan vatandaşlar, 4 Şubat 2026 Çarşamba günü yaşanan su kesintileriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. İZSU tarafından yapılan son açıklamalara göre, planlı bakım çalışmaları ve arıza kaynaklı müdahaleler nedeniyle bazı ilçelerde geçici su kesintileri uygulanıyor. Özellikle sabah saatlerinden itibaren başlayan kesintiler, farklı ilçelerde farklı sürelerde etkili oluyor. Peki İzmir’de sular ne zaman gelecek, hangi ilçelerde kesinti var ve su kesintisi saat kaçta sona erecek?

İZSU’nun paylaştığı güncel kesinti programına göre, 4 Şubat 2026 tarihinde İzmir genelinde 4 ilçede su kesintisi uygulanıyor. Kesintiler; Gaziemir, Narlıdere, Seferihisar ve Kemalpaşa ilçelerinin bazı mahallelerini kapsıyor. Çalışmaların büyük bölümü ana boru arızası ve elektrik kaynaklı sorunlardan oluşurken, ekiplerin sahadaki müdahaleleri devam ediyor.

Kesinti yaşanan ilçelerde, arızaların giderilmesinin ardından suyun kademeli olarak şebekeye verilmesi planlanıyor. İZSU, çalışmaların belirtilen saatlerden önce tamamlanması halinde suların daha erken gelebileceğini de duyurdu.

Gaziemir su kesintisi ne zaman bitecek, hangi mahalleler etkilendi?

Gaziemir su kesintisi, 4 Şubat 2026 Çarşamba günü sabah saatlerinde başladı. İZSU’nun açıklamasına göre kesinti, saat 09:40 ile 13:00 arasında uygulanıyor. Yaklaşık 3 saat sürmesi beklenen kesintinin nedeni ise elektrik arızası olarak açıklandı.

Bu süreçte Aktepe, Beyazevler, Dokuz Eylül, Fatih, Gazi, Gazikent, Irmak, Sevgi, Yeşil, Zafer ve Zafer SB mahallelerinde su verilemiyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Gaziemir genelinde suların öğle saatlerinden sonra yeniden gelmesi öngörülüyor.

Narlıdere su kesintisi saat kaçta sona erecek?

Narlıdere ilçesinde yaşanan su kesintisi, ana boru arızası nedeniyle planlandı. İZSU verilerine göre kesinti, saat 09:33’te başladı ve 11:33’te sona erecek. Yaklaşık 2 saat sürecek kesintiden Çamtepe Mahallesi etkilendi.

Yetkililer, arızanın kısa sürede giderilmesi için ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını belirtirken, suyun belirtilen saatten itibaren kademeli olarak verileceğini duyurdu.

Seferihisar su kesintisi ne kadar sürecek, sular ne zaman gelecek?

Seferihisar su kesintisi, 4 Şubat 2026 tarihinde en uzun süreli kesintilerden biri olarak öne çıkıyor. Ana boru arızası nedeniyle başlayan kesinti, saat 09:20 ile 13:30 arasında devam edecek. Yaklaşık 4 saat sürecek çalışmalardan Akarca ve Tepecik mahalleleri etkilendi.

İZSU ekipleri, arızanın giderilmesiyle birlikte öğleden sonra Seferihisar genelinde su akışının normale dönmesini hedefliyor. Vatandaşların tedbirli olmaları ve su kullanımını planlamaları istendi.

Kemalpaşa su kesintisi hangi mahallelerde uygulanıyor?

Kemalpaşa ilçesinde de ana boru arızası nedeniyle su kesintisi yaşanıyor. İZSU tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, kesinti saat 09:20’de başladı ve 12:20’de sona erecek. Yaklaşık 3 saat sürecek çalışmalardan Ulucak İstiklal ve Ulucak Mustafa Kemal Atatürk mahalleleri etkilendi.

Kesinti süresinin uzamaması için ekiplerin sahada yoğun şekilde çalıştığı, planlanan saatten önce tamamlanması halinde suların daha erken verilebileceği bildirildi.

İzmir’in diğer ilçelerinde su kesintisi var mı?

İZSU’nun 4 Şubat 2026 tarihli planlı kesinti listesine göre; Bornova, Buca, Karşıyaka, Menemen, Ödemiş, Kınık, Kiraz, Karabağlar, Çeşme, Torbalı, Urla, Çiğli, Selçuk, Tire, Bergama, Konak, Menderes, Foça, Bayraklı, Aliağa ve Beydağ ilçelerinde planlı bir su kesintisi bulunmuyor.

Bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar için herhangi bir arıza veya bakım çalışması duyurulmazken, ani gelişen durumlarda İZSU’nun resmi kanalları üzerinden bilgilendirme yapılacağı ifade edildi.

İzmir’de sular ne zaman tamamen normale dönecek?

4 Şubat 2026 Çarşamba günü yaşanan su kesintilerinin, belirtilen saatler içerisinde tamamlanması bekleniyor. İZSU, çalışmaların planlanan sürelerde sona ermesiyle birlikte İzmir genelinde su dağıtımının normale döneceğini açıkladı. Vatandaşların güncel kesinti bilgileri için İZSU’nun resmi duyurularını takip etmesi öneriliyor.