Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İzmirli balıkçılar av sezonu için hazırlık yapıyor

İzmirli balıkçılar av sezonu için hazırlık yapıyor

İzmir'deki balıkçılar, yeni av sezonu için heyecanla hazırlıklarını tamamlıyor. 1 Eylül'de başlayacak olan av serbestliği öncesi yoğun bir çalışma içindeler.

İzmir’de balıkçılar, yeni av sezonunun başlamasına gün sayıyor. Tekne ve av ekipmanlarının onarımlarını tamamlayarak ‘Vira Bismillah’ demek için gün sayan balıkçılar, Denizde 15 Nisan’da başlayan ve 1 Eylül’de sona erecek av yasağının sona ermesini bekliyor.

Balıkçı barınaklarında hareketlilik hakim

İzmir’in Güzelbahçe ilçesindeki balıkçı barınağında süren yoğun bakım ve onarım çalışmaları, balıkçıların sabırsızlığını arttırıyor. Çoğu balıkçı, teknelerini suya indirmeyi başardı. Uzun çalışmalar sonucunda onarımlarını tamamladıkları ağlarını dikkatle teknelere yükleyen balıkçılar, av yasağının sonlanacağı gün için geri sayıma geçti.

Ege Bölgesi Balıkçılar Dernek Başkanı Mehmet Aksoy, "Gemilerimiz, her sene olduğu gibi 2026-2027 av sezonu hazırlıklarını tamamladı. Her yıl olduğu gibi bu sene de Karadeniz’de bol miktarda palamut, Marmara’da hamsi ve Ege’de sardalya öngörüyoruz. İnşallah denizlerimiz bereketli olur," sözleriyle umutlarını dile getirdi.

Balık fiyatları ve tüketim alışkanlıkları

Aksoy, halkın bol ve ucuz balık tüketmesi gerektiğine vurgu yaparak, "İnsanlarımızı ucuz balık yemeye alıştırmalıyız. Balık, dünyanın en faydalı gıdalarından biridir. Ancak bu yılki maliyetler nedeniyle balıkçılar bazı zorluklarla karşılaşabilir. Yine de 2005’ten bu yana ilk kez bu kadar bol sayıda palamut bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Balıkçı Emre Uzun, ağ onarımları ve teknelerinin boyama işlemleri gibi hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, "Sezon için tamamen hazırız. Bu yıl, balığın bol olmasından çok, gelir elde etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesin güzel bir sezon geçirip kazanç sağlamasını umuyoruz," dedi.

Bir başka balıkçı İsmail Kurtuluş ise, ağ tamirlerinin zamanında yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Ağlar, denizin dibindeki cisimlerden ya da akıntılardan yırtılabiliyor. Bu yüzden işlerimizin gerisinde kalmak gibi bir lüksümüz yok," dedi. Balıkçılar, artık denize açılmayı sabırsızlıkla bekliyor.

AĞ TAMİRİ YAPAN BALIKÇI İSMAİL KURTULUŞ

AĞ TAMİRİ YAPAN BALIKÇI İSMAİL KURTULUŞ