Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İZSU 16 MART 2026 SU KESİNTİSİ NEREDE? İzmir’de sular ne zaman gelecek, hangi ilçelerde kesinti var?

İZSU 16 MART 2026 SU KESİNTİSİ NEREDE? İzmir’de sular ne zaman gelecek, hangi ilçelerde kesinti var?

İZSU 16 Mart 2026 İzmir su kesintisi programını duyurdu. Dikili, Menemen, Seferihisar, Torbalı ve Ödemiş’te sular ne zaman gelecek sorusu araştırılıyor. İşte İzmir’de su kesintisi yaşanan ilçeler ve saatler.

İzmir’de yaşayan vatandaşlar 16 Mart 2026 günü yaşanan su kesintileri nedeniyle “İZSU su kesintisi nerede?” ve “İzmir’de sular ne zaman gelecek?” sorularına yanıt arıyor. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından yapılan duyuruya göre kentte bazı ilçelerde planlı ve arıza kaynaklı su kesintileri yaşanıyor. Özellikle ana boru arızaları ve altyapı çalışmaları nedeniyle belirli mahallelerde su hizmeti geçici olarak durduruldu. Vatandaşlar ise kesintinin hangi ilçelerde etkili olduğunu ve suların saat kaçta verileceğini merak ediyor.

İZSU 16 Mart 2026 su kesintisi nerede, İzmir’de hangi ilçelerde kesinti var?

İZSU tarafından açıklanan bilgilere göre 16 Mart 2026 tarihinde İzmir’in bazı ilçelerinde farklı nedenlerle su kesintileri yaşanıyor. Kesintiler özellikle ana boru arızaları ve altyapı çalışmaları nedeniyle uygulanıyor.

Bugün su kesintisi yaşanan ilçeler şu şekilde açıklandı:

Dikili

Menemen

Seferihisar

Torbalı

Ödemiş

Bu ilçelerde bazı mahallelerde belirli saat aralıklarında su kesintisi uygulanıyor. İZSU ekipleri arızaların giderilmesi ve altyapı çalışmalarının tamamlanması için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir’de sular ne zaman gelecek, kesintiler saat kaçta bitecek?

İZSU tarafından paylaşılan programa göre su kesintilerinin süresi ilçelere göre değişiyor. Bazı bölgelerde kesinti yaklaşık iki saat sürerken bazı ilçelerde ise daha uzun süreli kesintiler uygulanabiliyor.

İzmir’de bugün yaşanan su kesintilerinin saatleri şu şekilde açıklandı:

Dikili – Çandarlı Mahallesi
Osman Pars Sokak’ta meydana gelen ana boru arızası nedeniyle 16 Mart 2026 tarihinde 15.45 ile 17.45 saatleri arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi yaşanacağı bildirildi.

Menemen – İstiklal, 29 Ekim ve 30 Ağustos mahalleleri
Ana boru arızası nedeniyle bölgede 10.00 ile 17.30 saatleri arasında yaklaşık 8 saat sürecek bir kesinti uygulanıyor.

Seferihisar – Camikebir ve Hıdırlık mahalleleri
Hıdırlık Caddesi’nde yürütülen çalışma sırasında başka bir kurumun şebekeye zarar vermesi nedeniyle 16.10 ile 18.10 saatleri arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi yaşanacağı açıklandı.

Torbalı – Yeniköy Mahallesi
Ana boru arızası nedeniyle 15.12 ile 17.12 saatleri arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi uygulanıyor.

Ödemiş – Umurbey Mahallesi
Soylu Sokak’ta meydana gelen ana boru arızası nedeniyle 15.02 ile 17.02 saatleri arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi yaşanacağı belirtildi.

İZSU ekipleri arızaların giderilmesi için çalışmalarını sürdürürken, belirtilen saatlerin ardından suyun yeniden verilmesi planlanıyor.

İZSU İzmir su kesintisi neden yaşanıyor?

İZSU tarafından yapılan açıklamalara göre İzmir’de yaşanan su kesintilerinin temel nedeni ana boru arızaları ve altyapı çalışmaları olarak gösteriliyor. Özellikle eski altyapı hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle bazı mahallelerde geçici su kesintileri uygulanabiliyor.

Seferihisar’da yaşanan kesinti ise farklı bir nedenden kaynaklanıyor. Bölgede yürütülen çalışma sırasında başka bir kurumun şebekeye zarar vermesi nedeniyle su kesintisi uygulanmak zorunda kalındı.

Bu tür kesintiler, hem arızaların giderilmesi hem de su şebekesinin daha sağlıklı çalışması için planlı şekilde gerçekleştiriliyor.