Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kahramanmaraş’ın gizli kahramanları: Bir ayda 801 kez hayat kurtardılar

Kahramanmaraş’ın gizli kahramanları: Bir ayda 801 kez hayat kurtardılar

Kahramanmaraş’ta 7 gün 24 saat teyakkuz halinde bekleyen itfaiye teşkilatı, Nisan ayı bilançosunu açıkladı. Toplam 23 farklı şubede görev yapan 398 personel ve 76 araçlık geniş bir filoyla hizmet veren ekipler, ay boyunca 801 farklı acil duruma başarıyla müdahale etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Nisan ayı boyunca gerçekleştirdikleri yoğun mesai ile yüzlerce olaya anında müdahale ederek şehrin güvenlik kalkanı oldu.

Kahramanmaraş’ta 7 gün 24 saat teyakkuz halinde bekleyen itfaiye teşkilatı, Nisan ayı bilançosunu açıkladı. Toplam 23 farklı şubede görev yapan 398 personel ve 76 araçlık geniş bir filoyla hizmet veren ekipler, ay boyunca 801 farklı acil duruma başarıyla müdahale etti.

Yangın ve kaza raporları açıklandı

Şehrin dört bir yanında meydana gelen olaylara koordineli bir şekilde ulaşan ekipler, Nisan ayı istatistiklerine göre 181 yangın vakasını kontrol altına aldı. Trafik kazalarında da aktif rol oynayan itfaiye erleri, 41 kaza bölgesinde kurtarma çalışmaları yürüttü. Ayrıca 38 su baskını ve 1 boğulma vakasına müdahale eden ekipler, geri kalan 540 olayda ise çeşitli kurtarma operasyonlarını başarıyla tamamladı.

Eğitimle afet bilinci aşılanıyor

Sadece müdahale anında değil, öncesinde de önleyici faaliyetlere ağırlık veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı, toplumun afetlere karşı direncini artırmayı hedefliyor. Okullar, kamu kurumları ve özel işletmelerde gerçekleştirilen uygulamalı eğitim programları sayesinde 886 vatandaşa ulaşıldı. Bu eğitimlerde, yangın ve doğal afet anında hayati önem taşıyan doğru davranış modelleri anlatılarak, olası risklere karşı toplumsal farkındalık oluşturulması sağlandı.