Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kahramanmaraş’ta 4.7 Büyüklüğünde Deprem! Elbistan Depremi Hangi İllerde Hissedildi, Son Durum Ne?

Kahramanmaraş’ta 4.7 Büyüklüğünde Deprem! Elbistan Depremi Hangi İllerde Hissedildi, Son Durum Ne?

AFAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Saat 20.17’de gerçekleşen sarsıntı, başta Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye olmak üzere birçok çevre ilde hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

AFAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Saat 20.17’de gerçekleşen sarsıntı, başta Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye olmak üzere birçok çevre ilde hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kahramanmaraş Elbistan’da 4.7 Büyüklüğünde Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 4.7 büyüklüğündeki sarsıntı, geniş bir bölgede etkisini gösterdi.

Deprem, Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye’nin yanı sıra Sivas ve Adana’nın kuzey ilçelerinde de hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken bazı bölgelerde insanlar tedbir amacıyla açık alanlara çıktı.

Deprem Sonrası İlk Açıklama

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, deprem sonrası yaptığı açıklamada saha çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Vali Ünlüer, “AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, ekiplerin bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybına ilişkin resmi bir bildirim yapılmadı.

Deprem Hangi İllerde Hissedildi?

4.7 büyüklüğündeki Elbistan depremi şu illerde hissedildi:

Kahramanmaraş

Gaziantep

Hatay

Adıyaman

Osmaniye

Sivas (bazı ilçeler)

Adana’nın kuzey kesimleri

Bölgede yaşayan vatandaşlar sarsıntının kısa süreli ancak belirgin olduğunu aktardı.

Deprem Kameralara Yansıdı

Kahramanmaraş Elbistan merkezli deprem anı bazı güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde sarsıntı sırasında eşyaların hareket ettiği ve vatandaşların panikle dışarı çıktığı anlar yer aldı.

Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların yaşanabileceğine dikkat çekerek vatandaşların resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Uzmanlardan Artçı Uyarısı

Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşmesi, yüzeye yakın bir sarsıntı olması nedeniyle çevre illerde daha fazla hissedilmesine neden oldu. Uzmanlar, 4.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından küçük ölçekli artçıların görülebileceğini ifade ediyor.

Vatandaşların panik yapmadan, hasarlı binalardan uzak durmaları ve AFAD ile yetkili kurumların bilgilendirmelerini dikkate almaları öneriliyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgede tarama çalışmaları sürerken, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi. Gelişmeler yakından takip ediliyor.