Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kapadokya Üniversitesi’nde tasarım rüzgarı: Öğrencilerin kaleminden çıkan eserler koleksiyona dönüştü

Kapadokya Üniversitesi’nde tasarım rüzgarı: Öğrencilerin kaleminden çıkan eserler koleksiyona dönüştü

Kapadokya Üniversitesi (KÜN), öğrencilerin yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmak ve üniversitenin kurumsal kimliğine katkı sağlamak amacıyla başlattığı "KÜN Koleksiyonunu Sen Tasarla" yarışmasını başarıyla tamamladı.

Genç yeteneklerin vizyonunu üniversite markasıyla buluşturan tasarım yarışmasında kazanan isimler, sosyal medya üzerinden yapılan halk oylamasıyla belirlendi.

Kapadokya Üniversitesi (KÜN), öğrencilerin yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmak ve üniversitenin kurumsal kimliğine katkı sağlamak amacıyla başlattığı "KÜN Koleksiyonunu Sen Tasarla" yarışmasını başarıyla tamamladı. Mart ayında start alan ve büyük ilgi gören süreç, üniversitenin gençlik enerjisini yansıtan özgün ürünlerin seçilmesiyle nihayete erdi.

Yaratıcılıkta final heyecanı

Tişört, kupa, termos ve şapka olmak üzere dört farklı kategoride düzenlenen yarışmaya toplamda 55 başvuru yapıldı. Jüri üyelerinin titizlikle gerçekleştirdiği ön eleme aşamasının ardından, her kategoriden üçer olmak üzere toplam 12 tasarım finale kalarak öğrencilerin beğenisine sunuldu. 9 Haziran’da üniversitenin Instagram hesabı üzerinden düzenlenen 24 saatlik halk oylaması, büyük bir rekabete sahne oldu.

Oylama sürecinde şeffaflık ilkesi gereği mükerrer ve geçersiz oylar ayıklanarak toplam 249 geçerli oy üzerinden değerlendirme yapıldı. Sosyal medya kullanıcılarının yoğun katılımıyla gerçekleşen oylama sonucunda kazananlar şu şekilde sıralandı:

Kupa kategorisinde İpek Bölgi 121 oyla,
Şapka kategorisinde Rümeysa Şen 168 oyla,
Termos kategorisinde İpek Bölgi 159 oyla,
Tişört kategorisinde ise Nehir Canıtez 149 oyla birincilik ipini göğüsledi.

Çifte zaferle ödülün sahibi oldu

Yarışmaya damgasını vuran isim İpek Bölgi oldu. Hem kupa hem de termos kategorilerinde birinciliği elde eden Bölgi, iki farklı dalda sergilediği başarıyla dikkatleri üzerine çekti. Dereceye giren her bir tasarımın sahibi 10 bin liralık ödülün sahibi olurken, bu eserlerin KÜN Koleksiyonu’na dahil edilerek üniversitenin tanıtım çalışmalarında aktif olarak kullanılacağı açıklandı. Öğrencilerin kendi tasarımlarıyla üniversite kültürüne imza attığı bu proje, gençlerin kurumsal aidiyet duygusunu da pekiştirdi.