100. Yıl Mahallesi'nde bir otomobilin önünü keserek içindeki iki vatandaşı acımasızca darbeden saldırgan gruptan 5 kişi, hakim karşısında verdikleri hesap sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Karabük sokaklarında yaşanan şiddet olayı, bölge sakinlerini tedirgin etti. 100. Yıl Mahallesi sınırları içerisinde seyir halindeki bir araç, henüz belirlenemeyen bir sebeple kalabalık bir grubun hedefi oldu. Araçtakilere yönelik başlayan sözlü sataşma, kısa sürede fiziksel şiddete dönüştü.
Vatandaşlar müdahale etti
Çevredeki duyarlı vatandaşların araya girmesiyle yatıştırılan kavganın ardından, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinden kaçan saldırganların kimliklerini belirlemek için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda olaya karıştığı tespit edilen 12 şüpheliden 10'u kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Adli süreç hızla işledi
Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelilerden biri savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, hakim karşısına çıkarılan 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltındaki diğer 4 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Emniyet güçlerinin olayla bağlantılı diğer şüphelileri yakalamaya yönelik operasyonları ise kararlılıkla sürüyor.