İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kayseri’de adalet yapılanması büyüyor: Yeni ek hizmet binası tanıtıldı!

Kayseri’de adalet yapılanması büyüyor: Yeni ek hizmet binası tanıtıldı!

Kızılay’a ait binanın adliyeye devrinin tamamlanmasının ardından düzenlenen tanıtım programında, artan mahkeme sayısı ve hizmet ihtiyacı nedeniyle ek binanın önemine dikkat çekildi.

MUHABİR: Eray Aksoy
Kayseri’de adalet yapılanması büyüyor: Yeni ek hizmet binası tanıtıldı! 1

Kayseri Adliyesi’ne Yeni Ek Hizmet Binası Tanıtıldı

Kayseri Adliyesi’nin ek hizmet binası olarak hizmet verecek ve Kızılay’a ait olan inşaatın devrinin tamamlanmasının ardından tanıtımı yapıldı. Tanıtım programında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ‘Adaleti sağlayan yerin en iyi binalara, tesislere sahip olması gerektiğini hepimiz biliyoruz’ dedi. Programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, il başkanları, belediye başkanları, protokol üyeleri ve yargı mensupları katıldı.

Başsavcı Korkmaz: ‘Mahkemeler Artıyor, Alan Yetersiz Kalıyor’

Programda açılış konuşmasını yapan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, adalet hizmetlerinin her yıl daha nitelikli sunulması amacıyla teşkilatın büyüdüğünü, mevcut adliye binasının bu yükü karşılamakta zorlandığını ifade etti. 103 mahkemeyle hizmet verdiklerini belirten Korkmaz, yeni kurulan mahkemeler için yer bulmanın güçleştiğini dile getirdi. Kızılay’a ait olan binanın ek hizmet binası olarak kullanılabilmesi için bir yıl önce başlatılan sürecin milletvekili Şaban Çopuroğlu’nun takibiyle sonuçlandığını söyledi.

1 / 2
Kayseri’de adalet yapılanması büyüyor: Yeni ek hizmet binası tanıtıldı! 2

'Bina Şehre Kazandırıldı'

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ise, binanın boş kaldığı dönemlerde çeşitli sorunlara zemin oluşturduğunu, bu nedenle süreci hızla Adalet Bakanlığı nezdinde takip ettiklerini belirtti. Bakan Yılmaz Tunç’un geçen yıl talimat verdiğini söyleyen Çopuroğlu, binanın adalet hizmetlerine kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Vali Çiçek: 'En Doğru Kullanım Ek Hizmet Binası Olmasıydı'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, atandığı dönemden bu yana Bölge İdare Mahkemesi’nin açılması ve adalet hizmetlerinin güçlendirilmesinin önemli gelişmeler olduğunu söyledi. Yarıda kalmış ve yüzde 32’si tamamlanmış binanın risk oluşturduğunu belirten Vali Çiçek, Başsavcı Korkmaz’ın talebi ve Milletvekili Çopuroğlu’nun takibiyle sürecin sonuçlandığını ifade etti. ‘Adaleti sağlayan yerin en iyi binalara sahip olması gerekir’ diyen Çiçek, binanın yapım sürecinin de takip edilerek hizmete açılacağını belirtti.

2 / 2