Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kayseri'de camide bıçaklı saldırı sonrası aile adalet istiyor

Kayseri'de camide bıçaklı saldırı sonrası aile adalet istiyor

Kayseri'de yaşanan cami saldırısında hayatını kaybeden Zübeyir Tosun'un ailesi, adalet talep ediyor ve yetkililere sesleniyor.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu belirtildiği iddia edilen bir şahıs tarafından yatsı namazı sırasında bıçakla öldürülen Zübeyir Tosun'un oğlu Hüsnü Tosun, aile olarak adalet arayışında olduklarını ifade etti. Hüsnü Tosun, yapılan saldırının bir daha yaşanmaması için en ağır cezanın verilmesini talep ettiklerini vurgularken, "İntikam değil adalet istiyoruz" dedi.

Olayın detaylarına göre, ilçeye bağlı Saraycık Mahallesi’ndeki Saraycık Camii’nde, 27 Haziran’da yatsı namazı öncesi, M.A. isimli şahıs, namaza gelen Zübeyir Tosun ve Musa Y. isimli kişilere bıçakla saldırmıştı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalelerde, Zübeyir Tosun ve Musa Y.'nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Olayla ilgili olarak M.A., jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Hüsnü Tosun, yaşanan bu trajik olayın toplumsal etkisini unutmamak gerektiğini dile getirdi. "Cami içinde canavarca katledilmiş bir insan var. Olayda suçlunun ne olduğu değil, emsal niteliğinde bir ceza verilmesi önemli," diye konuştu. Ayrıca, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için devletten gereken tedbirlerin alınmasını beklediklerini belirtti.

Avukat Ayşe Mutlu ise, dosyanın sadece bir ceza dosyası olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bu olay ibadethanelerin güvenliği açısından çok önemlidir. Biz, adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyoruz," dedi. Hem aile avukatı hem de aile, savcılıkla birlikte hareket ederek olayın derinlemesine incelenmesini ve en ağır cezaların verilmesini talep ediyor.

Zübeyir Tosun ve Musa Y.'nin ölümünün ardından, cami cemaati ve aileleri, güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve toplumda böyle bir acının yaşanmaması için gereken hukuki adımların atılmasını bekliyor.

YATSI NAMAZINA GİTTİĞİ CAMİDE BIÇAKLA ÖLDÜRÜLEN ZÜBEYİR TOSUN’UN AİLESİ VE AVUKATLARI AYŞE...

YATSI NAMAZINA GİTTİĞİ CAMİDE BIÇAKLA ÖLDÜRÜLEN ZÜBEYİR TOSUN’UN AİLESİ VE AVUKATLARI AYŞE MUTLU(SOL BAŞTA).

ZÜBEYİR TOSUN'UN OĞLU HÜSNÜ TOSUN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.