Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliği için kararlılıkla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Toplam 618 personelin katılımıyla 67 farklı noktada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Huzur-Asayiş uygulaması, suç ve suçlulara göz açtırmadı.
Gerçekleştirilen geniş çaplı uygulamada 24 bin 663 kişi ve 8 bin 828 araç titizlikle sorgulandı. Emniyetin kararlılığı sayesinde; haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 148 aranan şahıs adalete teslim edildi. Ayrıca, 19 yoklama kaçağı şahsa da gerekli işlemler yapıldı.
Suç Unsurlarına Ağır Darbe
Operasyon kapsamında yapılan denetimlerde, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve uyuşturucu ya da uyarıcı hap ele geçirildi. Bu doğrultuda 45 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Ayrıca, suçla mücadeleye yönelik yapılan aramalarda;
1 adet ruhsatsız tabanca,
4 adet kurusıkı tabanca,
1 adet ruhsatsız tüfek,
18 adet fişek,
4 adet çalıntı otomobil,
8 adet hacizli-yakalamalı otomobil,
1 adet çekme belgeli otomobil ele geçirildi.
Trafikte de Sıkı Denetim
Asayiş uygulamaları kapsamında trafik güvenliğini tehdit eden unsurlara da göz açtırılmadı. Denetimlerde:
49 sürücüye alkollü araç kullanmaktan,
132 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan,
117 sürücüye yüksek sesle müzik dinlemekten,
10 sürücüye ise abartı egzozlu araç kullanmaktan işlem yapıldı.
Bu kapsamda 85 araç trafikten men edildi.