Kocasinan ilçesinde 5. kattaki balkonundan atlamak isteyen genç kadın, olay yerine intikal eden komiserin cesur girişimi sayesinde hayata tutundu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Şeker Mahallesi’nde bugün hareketli dakikalar yaşandı. 5333. Sokak üzerinde bulunan 10 katlı bir apartmanın 5. katında ikamet eden N.S. isimli kadın, henüz belirlenemeyen bir nedenle evinin balkonuna çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Önlemler alındı, ekipler seferber oldu
Bölgeye ulaşan ekipler, olası bir düşme riskine karşı binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri de N.S.’nin bulunduğu balkonun altına hızla şişme yatak açtı. Olay yerinde gergin bekleyiş sürerken, bir polis komiserinin hamlesi durumun seyrini değiştirdi.
Komiserin fedakarlığı alkış topladı
Olay yerine ulaşan Komiser Murat A., vakit kaybetmeden genç kadının bir alt katındaki komşusunun balkonuna geçti. Buradan N.S. ile doğrudan iletişim kuran komiser, uzun süren bir ikna sürecine girişti. Komiser Murat A.’nın sakinleştirici ve güven verici konuşmaları sonuç verdi. Genç kadın, ikna çabaları neticesinde balkondan içeri girmeyi kabul ederek intihar girişiminden vazgeçti.
Olayın başarıyla sonuçlanması çevredeki vatandaşlar tarafından büyük bir alkışla karşılandı. Sağlık ekipleri, güvenli bir şekilde evine alınan N.S.’ye ilk müdahaleyi yapmak üzere hazır bekletildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.