İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kırklareli Kofçaz’da Alevlerle Mücadele Kazanıldı: Yangın Kontrol Altında

Kırklareli Kofçaz’da Alevlerle Mücadele Kazanıldı: Yangın Kontrol Altında

Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında bir araç yandı, köylüler de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Anızlık alanda başlayan yangın ormana sıçradı, köylüler ve ekipler alevlere karşı seferber oldu

Kırklareli’nin Kofçaz ilçesine bağlı Kocatarla köyü yakınlarında çıkan orman yangını, yoğun müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Henüz nedeni belirlenemeyen yangın, anızlık alanda başladıktan sonra rüzgârın etkisiyle kısa sürede ormanlık bölgeye yayıldı.

Havadan ve karadan geniş çaplı müdahale

Yangına Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra 14 arazöz, iş makineleri, 2 uçak ve 1 helikopterle müdahale edildi. Bölgede konuşlanan İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri de söndürme çalışmalarında aktif görev aldı.

Yangın sırasında bölgedeki bir otomobil de alev alarak kullanılamaz hale geldi.

Köylüler de traktörleriyle söndürme çalışmalarına katıldı

Yangınla mücadelede bölge halkı da seferber oldu. Kocatarla köyü sakinleri, traktörleriyle yangına müdahaleye destek verirken, ekiplerin koordineli çalışması sayesinde alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması önlendi.

Valilikten anlık takip

Yangın bölgesine gelen Kırklareli Valisi Uğur Turan, Kofçaz Kaymakamı Seda Ünlü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, Kofçaz Belediye Başkanı Levent Şenol ve İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, sahadaki çalışmaları yerinde inceledi ve koordinasyonu sağladı.

Yetkililer, soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve yangının tamamen söndürülmesi için ekiplerin gece boyunca bölgede olacağını bildirdi.