Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, göçmen kaçakçılığı şüphesiyle 1 Haziran’dan itibaren takibe aldığı bir botta, bir KKTC vatandaşının izini sürdü. Yapılan takip, Mersin’in Silifke ilçesi açıklarından başlayarak Bodrum’a kadar uzandı ve nihayetinde Antalya’nın Demre ilçesinde sona erdi.
Takip sürecinin detayları: 28 Ağustos 2026'da, yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu belirlenen süratli lastik bot, sahil güvenlik ekipleri tarafından kontrol altına alındı. İki şahıs, O.T. ve KKTC vatandaşı S.A., bot içerisinde bulundu. Yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde S.A.’nın Türkiye’ye yasa dışı yollarla girdiği ve Kıbrıs'ta hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlendi.
Yakalama operasyonu: 1 Eylül tarihinde Demre’de gerçekleştirilen operasyonla S.A. isimli şahıs başarılı bir şekilde yakalandı. Sınır dışı işlemlerinin yapılması amacıyla Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine teslim edildi. Bu operasyon, Sahil Güvenlik’in göçmen kaçakçılığına karşı yürüttüğü titiz çalışmaların bir örneği olarak dikkat çekti.

ŞAHIS, ANTALYA'NIN DEMRE İLÇESİNDE YAKALANDI.