Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler KKTC'de gemi faciası sonrası 9 kişi mahkemede: Soruşturma derinleşiyor

KKTC'de gemi faciası sonrası 9 kişi mahkemede: Soruşturma derinleşiyor

KKTC'nin Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişi mahkemeye çıkarıldı, soruşturma devam ediyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasıyla ilgili soruşturma derinlemesine sürüyor. 267 yolcuyu taşıyan katamaranın batması sonucu **can kaybı 8** olarak bildirilirken, **kayıp sayısı ise 18** olarak tespit edildi. Olayla alakalı olarak gözaltına alınan 16 şüpheliden 9'u mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmanın detayları

Olay gününde, geminin kaptanı, mürettebatı ve şirket yetkililerinin de arasında bulunduğu kişiler **Girne Adli Şube**'de sorguya alındı. Diğer 7 şüphelinin mahkemeye çıkarılması için duruşma **saat 11.30'a** ertelendi. Mürettebatın ilk ifadelerine göre, geminin "ön kısmının koptuğu" bilgisi dikkat çekiyor.

İfadeler ve incelemeler devam ediyor

Soruşturma, "dikkatsizlik sonucu ölüme sebep olma" suçlaması çerçevesinde yürütülüyor. Kazanın nedenine dair **100'ün üzerinde kişinin ifadesine** başvurulduğu ve olayla ilgili **kamera görüntülerinin** de incelemeye alındığı bildirildi. Geminin gerekli izinlerinin tam olduğu, **Türk Loydu, Liman Başkanlığı** ve **Meteoroloji** gibi kuruluşlar tarafından onay süreçlerinin yürütüldüğü kaydediliyor. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi amacıyla teknik incelemeler ise devam etmekte.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasına ilişkin...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişi mahkemeye getirildi.