Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kocaeli’de bereketli sezonun kapıları açıldı: 27 milyonluk can suyu tarlaları yeşertiyor

Kocaeli’de bereketli sezonun kapıları açıldı: 27 milyonluk can suyu tarlaları yeşertiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi güçlendirmek ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin girdi maliyetlerini minimize etmek amacıyla başlattığı "Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi"nde vites yükseltti.

Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 75 hibe desteğiyle başlattığı tohum seferberliği, Kocaeli çiftçisinin yüzünü güldürdü; traktörler hummalı bir çalışma için tarlalara indi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi güçlendirmek ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin girdi maliyetlerini minimize etmek amacıyla başlattığı "Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi"nde vites yükseltti. Toplamda 27 milyon TL’lik dev bir bütçeyle hayata geçirilen proje kapsamında, 9 ilçede 186 mahalledeki bin 600 çiftçiye ulaşılarak 85 ton tohum dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Üretim sahalarında büyük hareketlilik

Derince Çavuşlu Mahallesi’nde düzenlenen törenle startı verilen dağıtım süreci, 14 farklı tarım kredi kooperatifi üzerinden hızla devam ediyor. Mısır ve yonca tohumlarını teslim alan üreticiler, vakit kaybetmeden arazilerinin yolunu tuttu. Traktörlerin tarlalarda yoğun mesai harcadığı bu günlerde, 32 bin dekar arazinin yeniden tarıma kazandırılması hedefleniyor.

Maliyetler düştü, umutlar yeşerdi

Hayvancılık sektörünün en büyük gider kalemlerinden biri olan yem maliyetlerini aşağı çekmeyi hedefleyen bu destek, çiftçiler için sadece ekonomik bir rahatlama değil, aynı zamanda moral kaynağı oldu. Projeden yararlanan üreticiler, belediyenin sağladığı bu "can suyu" sayesinde ekim alanlarını genişlettiklerini ve bu yıl hasadın çok daha bereketli geçmesini beklediklerini ifade ediyor.

Dağıtımda sona yaklaşılıyor

Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen proje çerçevesinde, 3 bin 350 paket mısır ve 4 bin 100 paket yonca tohumu toprakla buluşuyor. Dağıtım işlemlerinin 8 Mayıs mesai bitimine kadar tamamlanması planlanırken, çiftçiler Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a tarıma verdikleri bu stratejik destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Yerel üretici, devletin ve yerel yönetimin desteğini arkasında hissetmenin, üretim motivasyonlarını artırdığını vurguluyor.