Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde, yapılan bir çalışma esnasında doğal gaz boru hattının delinmesi sonucu büyük bir panik yaşandı. Olay, Karadenizliler Mahallesi Fulya Sokak’ta meydana geldi ve borudan basınçlı şekilde çıkan gaz metresel yüksekliklere ulaştı.
Olayın hemen ardından bölgeye İZGAZ, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, çevredeki güvenlik önlemlerini artırdı. İtfaiye ekipleri, gazın çıkış noktasına su ile müdahale ederek durumu kontrol altına almaya çalıştı.
Güvenlik ekipleri hızlıca müdahale etti:
İZGAZ ekipleri, vanayı kapatarak doğal gaz akışını kesmeye yönelik işlem başlattı. Vanaların kapatılmasının ardından, boru içerisinde biriken gazın tamamen boşalması ve basıncın düşmesi hedefleniyor. Ancak, borudan çıkan gazın yarattığı yoğun ses, çevrede paniğe neden oldu ve olay yerindeki ekipler yüksek ses nedeniyle kulaklarını kapatmak zorunda kaldı.
Metrelerce yükseklikte gaz fışkırdı:
Gözlemlere göre, basınçlı gaz metrelerce yüksekliğe ulaşarak havaya doğru fırladı. Olayın ardından güvenlik önlemleri alınırken, gazın tamamen boşalması bekleniyor. Ekipler, olayla ilgili gerekli incelemeleri sürdürmekte.

BAŞİSKELE İLÇESİNDE ÇALIŞMA SIRASINDA DOĞAL GAZ BORU HATTININ DELİNMESİ PANİĞE NEDEN OLDU