Türkiye’nin kalkınma hedeflerine güçlü katkı sunan Bera Holding iştiraki Komyapı A.Ş., Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Malatya’da 997 konutluk yeni bir projeye imza attı. Proje bedeli 2 milyar 488 milyon TL olarak belirlendi.
Stratejik Ortaklıkla Yükselen Yeni Bir Yaşam Alanı
Yerli ve milli kalkınma hamlesine katkı sağlayan projelere imza atan Komyapı A.Ş., devletin şehircilik vizyonunu sahada hayata geçirmeye devam ediyor. Türkiye genelinde bugüne kadar 15 binden fazla konut üretimi gerçekleştiren şirket, TOKİ ile yapılan yeni sözleşmeyle Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 997 konutluk yeni bir yaşam alanı inşa edecek.
Söz konusu projede ayrıca 29 dükkandan oluşan ticaret merkezi, altyapı-üstyapı çalışmaları ve çevre düzenlemesi de yer alacak. 158.400 m² ihale alanına sahip proje, yalnızca 330 gün içinde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

“TOKİ’nin Güvenilir ve Kalıcı Proje Ortağıyız”
Komyapı A.Ş. Genel Müdürü Mensuri Seher yaptığı açıklamada, TOKİ ile uzun yıllara dayanan güven esasına dayalı bir iş birliği yürüttüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Malatya Yakınca’da inşa edeceğimiz bu proje, devletimizin vatandaşlarımız için sunduğu sosyal konut vizyonuna güçlü bir katkıdır. TOKİ’nin güvenilir proje ortağı olarak, Türkiye’nin dört bir yanında binlerce konutu başarıyla tamamladık. İnşallah bu projemizi de kısa sürede bitirerek vatandaşımıza yeni bir yaşam alanı daha kazandıracağız.”
Deprem Güvenliği ve Sosyal Donatılar Ön Planda
Komyapı’nın geçtiğimiz aylarda Eskişehir Odunpazarı’nda teslimatına başladığı 3. Etap TOKİ projesi de yeni projeye örnek teşkil ediyor. Güncel deprem yönetmeliğine uygun olarak "Tünel Kalıp Sistemi" ile inşa edilen proje; 67 blokta 1080 daire, 2 okul, ticaret merkezi ve çevre düzenlemeleri ile dikkat çekmişti.

Milli Vizyonla Şehirlere Değer Katan Projeler
Komyapı’nın yalnızca konut değil, Türkiye’nin kültürel ve sosyal değerlerine hizmet eden birçok sembol projede imzası bulunuyor. 90 gün gibi rekor sürede tamamlanan Mevlâna Kültür Merkezi, Konya Bilim Merkezi ve Bera Holding İş Merkezi bu yatırımlardan sadece birkaçı.
Mensuri Seher konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz projelerle ülkemizin gücüne güç katıyoruz. TOKİ projeleriyle sosyal devlet anlayışının gereğini sahada yerine getiriyoruz. Komyapı olarak Türkiye Yüzyılı hedeflerine uygun şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğiz.”