İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Konya Büyükşehir’den eğitime yatırım: Bilgehanelerde yeni dönem başlıyor!

Konya Büyükşehir’den eğitime yatırım: Bilgehanelerde yeni dönem başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bilgehanelerde güz dönemi kayıtları başladı. 4. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrenciler, 14 Eylül'e kadar online kayıt yaptırabilecek.

MUHABİR: Cengiz Çetinkaya

Konya’da Bilgehanelerde Güz Dönemi Kayıtları Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren Bilgehanelerde güz dönemi için kayıt süreci resmen başladı.

 Öğrencilere hem akademik destek hem de sosyal ve manevi gelişim imkânı sunan merkezler, 16 Eylül Pazartesi günü yeni dönem derslerine başlayacak.

Başvurular, bilgehane.konya.bel.tr internet adresi üzerinden online olarak yapılabiliyor.

Başkan Altay: “Yeni döneme hazırız, tüm öğrencilerimizi bekliyoruz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bilgehanelerin her geçen yıl daha da güçlenerek Konya’nın eğitim vizyonuna önemli katkılar sunduğunu vurguladı.

“Yeni eğitim döneminde de Bilgehanelerimizde öğrencilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Alanında uzman eğitmenlerimizle, çağın gerekliliklerine uygun içeriklerle ve güvenli ortamlarımızla çocuklarımızı karşılamaya hazırız. 4. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizi kayıt yaptırmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

22 merkezde eğitim verilecek

Merkez ilçelerde 13, taşra ilçelerde ise 9 olmak üzere toplamda 22 Bilgehane, bu yıl güz döneminde öğrencileriyle yeniden buluşacak. Eğitimler, okul saatleriyle uyumlu olacak şekilde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı program şeklinde planlandı.

Öğrenciler, Haziran ayına kadar devam edecek program süresince;

  • Ders destek eğitimleri,
  • Milli ve manevi gelişim seminerleri,
  • Etkinlik ve atölye çalışmaları,
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri gibi çok sayıda içerikten faydalanabilecek.

Bilgehane Ailesi Genişliyor: Ereğli ve Beyşehir’e Yeni Merkezler

Bu yıl Bilgehane ailesine iki yeni lokasyon daha ekleniyor. Yeni binaları tamamlanan Ereğli Bilgehane ve Beyşehir Bilgehane, güz dönemi itibarıyla ilk öğrencilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Böylece Konya genelindeki Bilgehane sayısı da artmış olacak.