Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Konya'da film gibi soygun: Kepengi kumandayla açtılar, kaza yapınca ganimeti bırakıp kaçtılar

Konya'da film gibi soygun: Kepengi kumandayla açtılar, kaza yapınca ganimeti bırakıp kaçtılar

Konya'nın Ereğli ilçesi, sabah saatlerinde yaşanan sıra dışı bir soygun girişimiyle sarsıldı. Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcu dükkanı, gün ağarmadan harekete geçen profesyonel görünümlü bir grubun hedefi oldu.

Ereğli'de sabahın erken saatlerinde kuyumcuyu hedef alan motosikletli çete, planlı soygun girişiminde kaza yapınca çaldıkları altın dolu çantayı olay yerinde bırakarak izlerini kaybettirdi.

Konya'nın Ereğli ilçesi, sabah saatlerinde yaşanan sıra dışı bir soygun girişimiyle sarsıldı. Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcu dükkanı, gün ağarmadan harekete geçen profesyonel görünümlü bir grubun hedefi oldu.

Planlı hareket ettikleri gözlenen şüpheliler

Saat 06.00 sularında iki motosikletle dükkanın önüne gelen kasklı 4 kişi, büyük bir soğukkanlılıkla hareket etti. İş yerinin elektronik kepengini ve kapısını özel bir kumanda sistemiyle saniyeler içinde devre dışı bırakan şüpheliler, içeri girerek vitrinlerdeki altınları ve kasadaki nakit paraları hızla topladı.

Kaçış planı yağmur engeline takıldı

Soygunun ardından hızla olay yerinden uzaklaşan şüpheliler, kaçış güzergahlarında beklenmedik bir engelle karşılaştı. Bölgedeki yoğun yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden şüpheliler, Yunus Emre Meydanı'ndaki kavşakta kaza yaptı. Çarpışmanın etkisiyle paniğe kapılan saldırganlar, içerisinde çaldıkları altın ve paraların bulunduğu siyah çantayı kaza yerinde bırakarak yaya olarak veya diğer motosikletle bölgeden uzaklaştı.

Polis geniş çaplı soruşturma başlattı

Olay yerinde incelemelerde bulunan emniyet güçleri, şüphelilerin yanlarında başka bir çanta daha olup olmadığını belirlemek için dükkanın güvenlik kamera kayıtlarını ve çevre görüntülerini mercek altına aldı. Bölge genelinde kaçan şüphelileri yakalamak için operasyon başlatan polis ekiplerinin, olayla ilgili yürüttüğü çok yönlü tahkikat devam ediyor.