Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Konya’da 'paravan' emlakçılara şafak darbesi: Evlerinden servet çıktı!

Konya’da 'paravan' emlakçılara şafak darbesi: Evlerinden servet çıktı!

Konya'da emlakçı ve oto galerici kimliği altında vatandaşın kanını emen tefeci şebekesi, polisin nefes kesen şafak operasyonuyla çökertildi. Aramalarda ele geçirilen 33 milyon liralık altın ve nakit para "bu kadarına da pes" dedirtti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen büyük operasyonda, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri hedefteki isimleri tek tek belirledi. Uzun süredir teknik ve fiziki takipte olan şebekenin, emlakçılık ve otomobil ticareti maskesi arkasına saklanarak tefecilik yaptığı ortaya çıkarıldı.

Maskeleri Düştü: Emlakçı Değil Tefeci Çıktılar

KOM ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, kendilerini iş insanı gibi gösteren 4 şüphelinin, ekonomik zorluk çeken vatandaşları hedef alarak yüksek faizlerle borçlandırdığı tespit edildi. "Emlak ve oto galeri" tabelaları altında yürütülen yasa dışı faaliyetlerin deşifre edilmesinin ardından, operasyon için düğmeye basıldı.

Şafak Vakti Eş Zamanlı Baskın

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte saat 06.30’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği baskınlarda, şebeke üyesi olduğu belirlenen 4 kişi kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan detaylı aramalarda karşılaşılan manzara ise ekipleri bile şaşırttı.

Adeta Darphane: Yatak Odasından Milyonlar Fışkırdı

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 30 milyon TL olan ziynet eşyası (altın), 3 milyon TL ve 665 euro nakit para ele geçirildi. Ele geçirilenlerin sadece nakit ve altınla sınırlı kalmadığı görüldü. Mağdur edilen vatandaşlara ait olduğu düşünülen 422 adet senet ve 5 adet çek de emniyet güçlerince muhafaza altına alındı.

Cephanelik ve Uyuşturucu da Ele Geçirildi

Tefecilik faaliyetlerinin yanı sıra, operasyon kapsamında 384 adet uyuşturucu hap ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan 4 şüphelinin KOM Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının devam ettiği öğrenildi. Konya Emniyeti, halkın mağduriyetine neden olan organize suç örgütlerine karşı operasyonların hız kesmeden süreceği mesajını verdi.