Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kum hırsızlığına karşı kamera talimatı: Antalya Valisi söz verdi

Kum hırsızlığına karşı kamera talimatı: Antalya Valisi söz verdi

Antalya Valisi Hulusi Şahin, kum hırsızlığına karşı Boğaz Sahili'ne güvenlik kameraları takılması talimatı verdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, son dönemlerde artan kum hırsızlığı olayları üzerine Vali Hulusi Şahin, Ulualan mevkii Boğaz Sahili için acilen güvenlik kameralarının takılması gerektiğinin altını çizdi.

Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi kapsamında, Dünya Temizlik Günü dolayısıyla düzenlenen işletme temizliği etkinliğinde konuşan Şahin, jandarmanın kum hırsızlarıyla sıkı bir mücadele içerisinde olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde yakalanan kum hırsızlarına dikkat çeken Vali, "Bölgedeki güvenliği artırmak için bu alana güvenlik kameraları takmalıyız. Bu sayede illegal faaliyetleri daha etkin bir şekilde önleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kamera sisteminin avantajları:

Şahin, güvenlik güçlerinin işini kolaylaştıracak olan kameraların, olayların kayıt altına alınmasını sağlayacağını vurguladı. Plaka tanıma sistemleri ile hırsızların tespit edilmesinin de mümkün olacağını belirterek, bu sistemin önemini anlattı. Manavgat Kaymakamı Adil Karataş’a yönelerek, "Korkmayın, parasını ben vereceğim. Acilen taktırın" dedi.

Bu adım, bölgenin doğal güzelliklerinin korunmasına yönelik önemli bir katkı sunacak. Ulualan mevkii, hem yerel halkın hem de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir alandır ve yapılan bu müdahale, burada sağlıklı bir çevre ve güvenli bir plaj deneyimi sunmayı hedefliyor.

ANTALYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN, ULUALAN SAHİLİ'NDE KIYI TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

ANTALYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN, ULUALAN SAHİLİ'NDE KIYI TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİNE KATILDI