İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kürekle bayıltıp, balta ve tırpanla öldürmüşler

Kürekle bayıltıp, balta ve tırpanla öldürmüşler

Ayhan Avcı'yı, Gürcistan asıllı eşi Padine Avcı (35) ile arkadaşı Fahrullah Özdemir'in (47) kürekle bayılttıktan sonra balta ve tırpanla öldürmüş.

MUHABİR: Fatma Müge Yücetürk

DHA- Erzurum'da güvercin meraklısı Ayhan Avcı (47), tarlasına yaptırdığı barakada ölü bulundu. Ayhan Avcı'yı, Gürcistan asıllı eşi Padine Avcı (35) ile arkadaşı Fahrullah Özdemir'in (47) kürekle bayılttıktan sonra balta ve tırpanla öldürdükleri, ardından da jandarmaya ihbarda bulundukları ortaya çıktı. Fahrullah Özdemir'in Padine Avcı'ya yaklaşımı nedeniyle Ayhan Avcı'nın rahatsızlık duyduğu, tartışmanın da bu nedenle çıktığı belirtildi.

Olay, 10 Haziran günü merkez Aziziye ilçesi Kahramanlar Mahallesi'nde meydana geldi. Fahrullah Özdemir ile birlikte jandarmayı arayan Gürcistan uyruklu Padine Avcı, eşi Ayhan Avcı'yı güvercin beslediği tarlasındaki barakada kanlar içinde buldukları ihbarında bulundu. Bunun üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede, Ayhan Avcı'nın keskin bir aletle boyun ve baş bölgesine vurularak öldürüldüğünü tespit etti.

Olay yerinde jandarmaya ifade eden Ayhan Avcı'nın eşi Padine Avcı, "Akşam saatlerinde eşim Ayhan ve onun arkadaşı Fahrullah Özdemir ile tarladan Aziziye ilçesine gidiyorduk. Ayhan, telefonda bilmediğimiz birisiyle alacak verecek meselesi yüzünden tartışıyordu. Ilıca Mahallesi'ne vardığımızda eşim, "Siz gidin ben bu meseleyi halledip geleceğim" dedi. Otomobilden inen eşim gece eve gelmedi. Eşimin arkadaşı Fahrullah Özdemir'i arayarak, Ayhan'ın gece eve gelmediğini söyledim. Onunla birlikte güvercin beslediği kulübeye bakmak istedik. Kulübenin kapısını açtığımızda eşim Ayhan hareketsiz bir şekilde yerde yatıyordu. Bunun üzerine biz de durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdik" dediği öğrenildi.

Avcı'nın eşi Padine Acı ve yakın arkadaşı Fahrullah Özdemir şüpheli sıfatıyla Aziziye İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülerek sorguya alındı. Jandarma Suç Araştırma Timi'nin (JASAT) soruşturması sonucu Avcı'yı Padine Avcı ve Fahrullah Özdemir'in öldürdüğü belirlendi. Yapılan araştırmada, Fahrullah Özdemir'in Padine Avcı'ya yaklaşımı nedeniyle Ayhan Avcı'nın rahatsızlık duyduğu, tartışmanın da bu nedenle çıktığı belirlendi. Tarlada yaşanan tartışma sonrası barakaya giren Fahrullah Özdemir ve Padine Avcı'nın, Ayhan Avcı'yı kürekle vurarak bayılttıktan sonra balta ve tırpanla başına vurarak öldürdükleri tespit edildi.

Jandarmadaki işlemlerin ardından 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.