Olay Nerede ve Ne Zaman Yaşandı?
Antalya’nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi açıklarında, sabah erken saatlerde orkinos avlamak için denize açılan amatör balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 10 kilometre açıkta balina gördü.
Balıkçıların Anlatımı
Amatör balıkçılardan Alperen Uslu, arkadaşlarıyla sportif olta balıkçılığı için denize açıldıklarını ve sosyal medyaya içerik üretmek amacıyla çekim yaptıkları sırada balinayı fark ettiklerini söyledi.
“Teknemizden yaklaşık 1,5 kilometre uzakta balina olduğunu gördük. Hemen telefonla çekmeye başladık. Sanki bize poz verir gibi derin sulara dalarak gözden kayboldu.” – Alperen Uslu
Balinanın Görüntülenmesi
O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Balinanın kısa süre yüzeyde görünüp ardından derinlere dalması kayıtlara yansıdı.
Bölgedeki Deniz Canlıları
Akdeniz’in derin sularında zaman zaman yunus, köpekbalığı ve nadiren de olsa balina görülebiliyor. Uzmanlar, bu tür karşılaşmaların bölgedeki deniz ekosisteminin çeşitliliğini gösterdiğini belirtiyor.
Bu nadir an, hem amatör balıkçılar hem de doğa tutkunları için unutulmaz bir deniz deneyimi olarak kayıtlara geçti.