Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Manisa’da motosikletliler için yolun sonu göründü: Yayalara ayrılan o bölgede artık kaçış yok

Manisa’da motosikletliler için yolun sonu göründü: Yayalara ayrılan o bölgede artık kaçış yok

Manisa’nın en işlek noktalarından biri olan ve sadece yayalara tahsis edilen Sevgi Yolları’nda yaşanan trafik ihlallerine karşı belediye yönetimi harekete geçti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki yaya trafiğini koruma altına almak adına radikal bir karar alarak Sevgi Yolları’nı 7/24 izlenebilir hale getirdi.

Manisa’nın en işlek noktalarından biri olan ve sadece yayalara tahsis edilen Sevgi Yolları’nda yaşanan trafik ihlallerine karşı belediye yönetimi harekete geçti. Özellikle yaya güvenliğini tehdit eden ve yasak olmasına rağmen bölgeye giren motosiklet sürücülerini engellemek amacıyla kapsamlı bir teknolojik altyapı kuruldu.

35 Noktada Göz Hapsi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, bölgenin tüm giriş ve çıkış noktalarına yüksek çözünürlüklü 35 adet kamera yerleştirildi. Yeni nesil takip sistemi sayesinde, yaya bölgesine izinsiz giriş yapan her motosiklet anlık olarak kayıt altına alınacak. Bu sistemin, bölgedeki kaza riskini minimuma indirmesi ve yayaların huzurla vakit geçirmesini sağlaması amaçlanıyor.

Haziran Ayıyla Birlikte Cezalar Kesilecek

Belediye yetkilileri, sürücülerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için 1 Haziran tarihine kadar bir geçiş süreci tanındığını belirtti. Ancak bu tarihten sonra kuralları ihlal eden sürücülere taviz verilmeyecek. 1 Haziran itibarıyla Sevgi Yolları’na giriş yaptığı tespit edilen motosiklet kullanıcılarına, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca yasal işlem uygulanacak.

Yetkililer, özellikle çocukların ve yaşlıların yoğun olarak kullandığı bu alanlarda motosiklet trafiğinin tamamen son bulması gerektiğini vurgulayarak, sürücüleri duyarlı olmaya davet etti.