Bozyazı'da iki çocuğun hayatını kaybettiği, anne ve babanın ise hastanelik olduğu şüpheli olayda soruşturma derinleşiyor. Bölgeye intikal eden uzman ekipler, zehirli gaz veya kimyasal madde şüphesiyle detaylı bir tarama gerçekleştirdi.
Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan olayla ilgili adli süreç çok yönlü olarak devam ediyor. Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Musa Tülü ve ailesinin hafta sonu ziyaret ettikleri memleketlerinde yaşadıkları rahatsızlık, iki çocuğun ölümüyle sonuçlanmıştı. Kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 7 yaşındaki Azra ve 4 yaşındaki Ömer Selim, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Olayın gizemini çözmek için harekete geçildi
Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanan trajik olayın üzerindeki sır perdesini aralamak adına geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla Mersin'den bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri, ailenin vakit geçirdiği konutta ve kullandıkları araçta incelemelerde bulundu.
Zehirli madde şüphesi mercek altında
Uzman ekipler, özel ölçüm cihazları kullanarak evin içindeki hava kalitesini ve çevrede herhangi bir kimyasal sızıntı olup olmadığını kontrol etti. Zehirli gaz veya yabancı bir madde ihtimali üzerinde duran ekipler, elde ettikleri verileri teknik bir rapor haline getirerek savcılığa sunacak.
Tedavi süreci devam ediyor
Olayın ardından Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk edilen anne Ebru Tülü ve baba Musa Tülü'nün tedavileri ise ciddiyetle sürdürülüyor. Hazırlanacak olan teknik raporun, ailenin yaşadığı bu elim olayın kesin nedenini ortaya koyması bekleniyor. Soruşturmanın her detayı titizlikle incelenmeye devam ediyor.