Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Muğla'da orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'da orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık bir alanda meydana gelen yangın, gerçekleştiren yoğun müdahalelerle kontrol altına alındı.

Çiftlik Mahallesi'nde, bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından anında müdahale edildi. Ekipler, yangın söndürme çalışmalarında hava araçları ve karada ekiplerin koordineli bir şekilde çalışmasını sağladı.

Yangına müdahale süreci:

Yangın, oldukça zorlu koşullar altında hızla yayıldı. Ancak, havadan gerçekleştirilen uçak ve helikopter destekleri, yangının büyümesini önlemekte önemli bir rol oynadı. Karadan yapılan müdahalelerle birlikte alevler kontrol altına alınarak, büyük bir felaketin önüne geçildi.

Soğutma çalışmaları devam ediyor:

Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları hızla sürdürüldü. Ekiplerin, alevlerin yeniden alevlenmemesi için titizlikle çalıştığı bildirildi. Yangının çıktığı alanın büyüklüğü ve hasar durumu ise yapılacak incelemelerle belirlenecek.

MUĞLA’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

MUĞLA’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI