Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Nazilli’de lezzet durağı glütensiz beslenenler için değişiyor: Çölyak hastalarına özel davet

Nazilli’de lezzet durağı glütensiz beslenenler için değişiyor: Çölyak hastalarına özel davet

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan çölyak hastaları ve beslenme tercihlerini glütensiz ürünlerden yana kullanan vatandaşlar, belediyenin hayata geçirdiği anlamlı bir projede buluşuyor.

Nazilli Belediyesi, Çölyak Haftası dolayısıyla düzenlediği özel etkinlikle glütensiz beslenmenin hem sağlıklı hem de keyifli olabileceğini göstermeye hazırlanıyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan çölyak hastaları ve beslenme tercihlerini glütensiz ürünlerden yana kullanan vatandaşlar, belediyenin hayata geçirdiği anlamlı bir projede buluşuyor. NAZBEL A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Merkez Büfe, 13 Mayıs 2026 Çarşamba günü kapılarını özel bir tadım etkinliği için açacak.

Glütensiz beslenmede lezzet vurgusu

Glutensiz ama keyfinden ödün yok sloganıyla yola çıkılan organizasyonda, katılımcıların damak tadına hitap eden çeşitli ürünler sunulacak. Saat 17.00 ile 18.00 arasında gerçekleşecek olan etkinlikte, misafirlere tadımlık lezzetlerin yanı sıra çay ve kahve ikramları da yapılacak. Bu kısa ama etkili mola, glütensiz beslenmenin kısıtlayıcı değil, aksine keşfedilebilir bir mutfak kültürü olduğunu kanıtlamayı amaçlıyor.

Bilgi paylaşımı için özel alan

Etkinlik sadece bir tadım organizasyonuyla sınırlı kalmayacak. Alanda oluşturulacak Mini Farkındalık Köşesi, çölyak hastalığıyla ilgili doğru bilinen yanlışları düzeltmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak için bir merkez görevi görecek. Uzmanlar ve yetkililer, bu köşede hastalığın belirtileri ve dikkat edilmesi gereken beslenme alışkanlıkları hakkında vatandaşları bilgilendirecek. Nazilli Belediyesi, bu etkinlikle ilçedeki çölyak farkındalığını bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.