Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir temasları kapsamında devlet erkanıyla bir araya geldi; belediyedeki samimi anlar ise ziyaretin en dikkat çekici karesi oldu.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, bir dizi resmi temas ve dini program için Nevşehir’e geldi. Şehirdeki ilk durağı Nevşehir Valiliği olan Bartholomeos, burada Vali Hüseyin Kök tarafından karşılandı. İkili arasında basına kapalı gerçekleşen görüşmede, bölgedeki güncel konuların ele alındığı belirtildi.
Belediyede renkli anlar yaşandı
Valilik ziyaretinin ardından rotasını Nevşehir Belediyesi’ne çeviren Bartholomeos ve beraberindeki heyeti, Belediye Başkanı Rasim Arı ağırladı. Makam odasında gerçekleşen sıcak sohbet sırasında, belediye personeli Gülsüm Cantekin’in 10 aylık kızı Ecem bebek, ziyaretin neşe kaynağı oldu. Bebeği kucağına alarak bir süre seven Patrik Bartholomeos, ortaya çıkan samimi görüntülerle dikkat çekti. Ziyaretin sonunda taraflar birbirlerine günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.
Ayin programı belli oldu
Nevşehir'deki temaslarını yoğun bir programla sürdüren Bartholomeos, bölgedeki dini etkinliklere de katılım sağlayacak. Patrik, yarın sabah saatlerinde Derinkuyu’daki Aya Todori Kilisesi’nde Pazar ayinini yönetecek. Günün ilerleyen saatlerinde ise Meryem Ana Kilisesi’nde gerçekleşecek akşam ayininde hazır bulunacak. Ziyaretler, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.