Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Niğde’de kabus dolu anlar: Sel sularına kapılan Sabiha D. yaşamını yitirdi

Niğde’de kabus dolu anlar: Sel sularına kapılan Sabiha D. yaşamını yitirdi

Niğde’nin Gümüşler beldesinde öğleden sonra etkisini artıran şiddetli yağış, kısa sürede bölgeyi etkisi altına alarak sele dönüştü. Yaşanan felaket sırasında araçlarına ulaşmaya çalışan ve yolda mahsur kalan vatandaşlar, sel sularının şiddetiyle zor anlar yaşadı.

Gümüşler beldesinde aniden bastıran sağanak yağışın sele dönüşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybederken, araçlarında mahsur kalan 6 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Niğde’nin Gümüşler beldesinde öğleden sonra etkisini artıran şiddetli yağış, kısa sürede bölgeyi etkisi altına alarak sele dönüştü. Yaşanan felaket sırasında araçlarına ulaşmaya çalışan ve yolda mahsur kalan vatandaşlar, sel sularının şiddetiyle zor anlar yaşadı.

Felaketin boyutları büyüdü

Bölgeye ihbar üzerine çok sayıda AFAD, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. 19 HG 505 plakalı araca ulaşmaya çalışan Sabiha D., Fatma T. ve Yusufcan D. sel sularına kapılarak sürüklendi. Aynı zamanda 34 DFD 145 plakalı araçta mahsur kalan Rıfat T., Semra T., Fatma Nehir T. ve Tuana T. için de kurtarma operasyonu başlatıldı.

Hastaneden acı haber geldi

Ekiplerin yoğun çabası sonucu sel sularından çıkarılan 7 kişi, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastanelere sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralılardan 41 yaşındaki Sabiha D., doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer 6 yaralının hastanedeki tedavileri ise devam ediyor.

Vali Akmeşe bölgede incelemelerde bulundu

Olayın ardından bölgeye intikal eden Niğde Valisi Nedim Akmeşe, yürütülen arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Ekiplerin bölgedeki tahliye ve hasar tespit çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.