Niğde’de, uyuşturucu operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla uyuşturucu madde getirmeye çalışan şüphelere yönelik harekete geçti.
Operasyon sırasında, İran uyruklu 1'i kadın 2 kişi takibe alındı. Yapılan istihbarat çalışmalarının ardından şüpheliler hastanede kontrol edildiler. Röntgen filmleri incelendiğinde, mide ve bağırsaklarında çok sayıda uyuşturucu kapsül bulunduğu tespit edildi.
Şüpheliler hastanede gözetim altında tutuldu:
Bulunan uyuşturucu maddelerin miktarı dikkat çekti. Hastanede kontrollü bir şekilde gözetim altında tutulan şüphelilerden, tıbbi müdahale sonucu toplamda 506,46 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu miktar, operasyonun ne denli önemli olduğunu gösteriyor.
Şüpheliler tutuklandı:
Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlamalarıyla haklarında işlem başlatılan 2 yabancı uyruklu kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Bu olay, ülke genelinde devam eden uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının önemli bir örneği oldu ve yetkililerin dikkatini çekti.

Mide ve bağırsaklarından yarım kilo uyuşturucu çıktı