Sınır hattındaki hareketlilik yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ederken, Nusaybin'de yaşanan bir olay "bu kadarına da pes" dedirtti. Birkaç ay önce yorgun mermi isabet eden araç, yine aynı kabusu yaşadı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, sınırın hemen ötesinden gelen silah sesleri bir kez daha sivil bir araca zarar verdi. Gençlik Merkezi yakınlarında park halinde bulunan bir otomobil, havadan düşen yorgun merminin hedefi oldu.
Camı parçalayarak içeri giren mermi, aracın vites koluna saplanarak durabildi. Şans eseri olay anında araç içerisinde kimsenin bulunmaması, olası bir faciayı önledi.
Aynı aracın benzer bir tehlikeyi birkaç ay önce de yaşadığı ortaya çıktı. Bölge sakinleri, sınır hattındaki ateşli silah kullanımı nedeniyle benzer olayların tekrarlanmasından duydukları endişeyi dile getiriyor. Yetkililer, bölgedeki güvenlik önlemleri ve yorgun mermi riskine karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.