Erzurum’un Karayazı ilçesinde iki ayının hedefi olan 10 yaşındaki Sencar Kaya, sadık dostu Kangal köpeği Kral’ın zamanında müdahalesiyle hayata tutundu.
Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Çakmaközü Mahallesi’nde yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı. Kaya ailesinin 10 yaşındaki ferdi Sencar Kaya, babasıyla birlikte arazideki atlarını kontrol etmeye gittiği sırada hayatının en korku dolu anlarını yaşadı. Ağaçlık alanda aniden karşısına çıkan iki ayı, küçük çocuğu kovalamaya başladı.
Can havliyle kaçarken yere düşen Sencar’ın yardımına, ailenin sadık çoban köpeği Kral yetişti. Daha önce de arazide doğum yapan hayvanları koruyarak sadakatiyle bilinen Kral, tereddüt etmeden ayılara doğru atıldı. Köpeğin cesur hamlesi ve diğer köpeklerin de desteğiyle ayılar bölgeden uzaklaştırıldı.
Korkudan dili tutuldu
Olayın ardından Karayazı İlçe Hastanesi’ne kaldırılan küçük Sencar, yaşadığı dehşetin etkisiyle geçici bir konuşma güçlüğü çekti. Yapılan kontrollerde fiziksel bir yarası bulunmadığı anlaşılan çocuk, bir süre müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Yaşadığı şoku üzerinden atamayan Sencar, "Kral olmasaydı ayılar beni yiyecekti" diyerek sadık dostuna olan minnetini dile getirdi.
Kahraman köpeğe duygusal teşekkür
Eve döner dönmez ilk iş olarak Kral’ın yanına koşan Sencar, hayatını borçlu olduğu köpeğine sarılarak dakikalarca sevgi gösterisinde bulundu. Amca Ferit Kaya ise Kral’ın aileden biri olduğunu belirterek, "O sadece bir köpek değil, bizim can kurtaranımız. Yeğenimi hayata bağlayan Kral, isminin hakkını bir kez daha verdi" ifadelerini kullandı.