İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Öz Alibeyliler kadınları unutmadı

Öz Alibeyliler kadınları unutmadı

Silivri Öz Alibeyliler Derneği Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetimi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle dernek binasında kahvaltı programı düzenledi.

Kadın üyelere özel olarak düzenlenen programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti Meclis Üyesi Filiz Güler, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, Alibey Mahalle Muhtarı Solmaz Tüfekçi de iştirak etti. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kadınlar günü ne özel olarak programda bulunan hanımlara lavanta kokulu parfüm hediye ederken, dernek yönetimi de bayanlar için özel olarak hazırlanmış ayna hediye ederek günlerini kutladı.

Yeter ki birlik olalım 
Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Ülkemizin bu şartlarında, bakın her sabah kalkıp dua ediyoruz Mehmetçiklerimiz için. Mehmetçiğimiz orada ve bir savaş halinde olmamıza rağmen bizi dimdik ayakta tutan bizim bu değerlerimizdir. Koskoca bir memleket, koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti ve binlerce yıldır dimdik ayakta durmamızın tek sebebi var, biz böyle zamanlarda bir oluyoruz, bütün oluyoruz, her şeyimizi bir arada tutabiliyoruz. Ne güzel bir memleket, ne güzel bir ülke ve ne güzel bir gelenek ve göreneklere sahibiz. Bizi dışarıdan karıştırmak isteseler de büyük Türkiye Cumhuriyetinden, rüzgar kayadan toz bile koparamıyor. Yeter ki beraber olalım" dedi.

Seven kusur görmez
"Seven göz kusur görmezmiş" ifadelerini kullanan Işıklar, "Bir elin beş parmağı hepsi bir değil, ama bir ele sahip. Bizde bu ülkenin içersinde bir eliz. Ben bu 8 Mart’ın kadınların kadın gözüyle ülkeyi değiştirebildiklerini, dünyayı değiştirebildiklerini, ürettiklerini, herkes istediği gibi neye inanıyorsa öyle yaşamak istediğini bu güzel ilçede bile gördük. Bu huzuru da burada sağlayan sizlersiniz. Ve kadın eli değen her yerin güllük gülistan olduğunu görüyoruz, bunu yaşıyoruz. Başta dernek başkanımız olmak üzere hepinize teşekkür ediyor, tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Bakın burada kadın parti başkanı var, kadın muhtar var, kadın meclis üyesi var. Demek ki istediği zaman oluyormuş. Ben onları burada alkışlıyorum. Kadınlarımız belediye başkanı da olur, bakan da olur, meclis üyesi de olur, hepsi olabilirler. Yeter ki istesinler. Bütün görevler kadınlarımıza yakışıyor. Bunları çoğaltmak lazım” diye konuştu.

Çelik'ten teşekkür
Başkan Işıklar’ın ardından söz alan Öz Alibeyliler Derneği Başkanı Ahmet Çelik; “Derneğimizde bulunan bayanlarımızın ve bütün kadınların dünya kadınlar gününü kutlu olsun diyorum. Bizleri yalnız bırakmayan ve programımıza katılan belediye başkanımıza, 
meclis üyelerimize, muhtarımıza ve siz değerli kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. İleri ki günlerde ve yıllarda da yine hep beraber olacağız. Çünkü biz her şeyi geleneksel hale getirdik. Geldiğiniz için hepinize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM