Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Özge Bedir cinayetinde sanıklar hakkında müebbet hapis kararı kesinleşti

Özge Bedir cinayetinde sanıklar hakkında müebbet hapis kararı kesinleşti

Burdur’da Özge Bedir’in öldürülmesi davasında sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istinaf mahkemesinde onandı.

Burdur’da duyulan bir cinayet davasında, 2 çocuk annesi Özge Bedir’in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin sanıkların durumu netleşti. İstinaf mahkemesi, yerel mahkemenin, sanıklar Tülay Alan ve Seray Öztürk’e vermiş olduğu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayladı. Tutuksuz sanık Adnan B. hakkındaki beraat kararı da istinaf aşamasında değişmedi.

Olayın gelişimi:

Olay, 10 Haziran 2025 tarihinde Burdur’un Bağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Sanığın, daha önceki ilişkisi bulunan Adnan B.’nin evinde yaşanan bir tartışma sonucunda, Tülay Alan, Özge Bedir ile karşı karşıya geldi. Yaşanan arbede sırasında Bedir, boğazından ve karnından bıçaklanarak ağır yaralı olarak bulundu. Olay yerine gelen ekipler, sağlık kontrollerinde Bedir’in hayatını kaybettiğini belirledi.

Hukuki süreç ve kararlar:

Savcılık, Tülay Alan’ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Sanık Seray Öztürk ise "tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla yargılandı. Mahkeme, Tülay Alan’ı hem kasten öldürmekten hem de diğer suçlardan dolayı toplam 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstinaf mahkemesi, yerel mahkeme kararını hukuka uygun bularak onadı ve böylece her iki sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, Tülay Alan’ın "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "bıçak veya diğer aletleri izinsiz taşıma ve kullanma" suçlarından aldığı ceza da dahil olmak üzere kesinleşmiş oldu.

TÜLAY ALAN (ARŞİV)

TÜLAY ALAN (ARŞİV)