İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Plastik poşete karşı file çanta

Plastik poşete karşı file çanta

Plastik kullanımının azaltılması için getirilen “Poşet Kanunu” ile plastik poşetlerin ücretli olmasıyla Küçükçekmeceli kadınlar harekete geçti. Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı’ndaki kadınlar bez torba, file ördü

Atakent’te bulunan Hünerli Eller Çarşısı’nda bez torba ve file yapan kadınlar soğuk havaya rağmen çalışmalarını hızla sürdürdü. Ev ekonomisine katkı yapmak amacıyla evden getirdikleri kumaşlar ve örgülerle bez torba, file yapan kadınlar, Plastik kullanımının azaltılması noktasında önem taşıyan bez torbalarla aynı zamanda çevreye de katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kirliliğe karşıyız
Plastik poşetlerin kalkmasını isteyen Nadire Odacılar, “Burada file örmeye başladık. Daha önceden başladık bu işe. Hünerli Eller Çarşısı olarak el birliğiyle file imalatına geçtik. Kirliliğe karşıyız. Plastiğin dönüşümü olmuyor. Bunu poşet ile başlattıysak devamı gelir diye düşünüyoruz. Kalkmasını istiyorum ve ben kullanmamaya da başladım. Buranın reklamı olsun istiyoruz. Daha çok gelsinler, filelerimizi görsünler. Biz onlara, onlar bize destek olsunlar” dedi.

Keyifli bir çalışma
Yaptıkları file ve bez çantaları satacaklarını belirten Füsun Yıldırım ise, “Son derece nostaljik ve keyifli buluyorum bu çalışmayı. Çok da memnunum bu ortamda olmaktan. Hem bizim için güzel bir uğraş oluyor, hem de alınmış doğru bir karar. Bunu destekliyorum. Arkadaşlarımızla böyle bir ortak çalışma yürütüyoruz. Daha sonrasında buraya gelen ziyaretçilerimizin beğenisine sunacağız. Oldukça keyifli” diye konuştu.

Fileyle sınırlı değil
Ücretli plastik poşet uygulamasının faydalı olduğunu belirten Serap Kazancı da, “Faydalı olduğunu düşünüyorum. Bugünkü etkinliğimiz file örme ama sadece fileyle sınırlı değil. Örgü örmeyi bilmiyorum diyebilirler. Evdeki eski gömleklerimizden, eteklerimizden kalan kumaşlardan çantalar yaparak değerlendirebilirler. Eli iğne tutan herkes bu işi yapabilir” ifadelerini kullandı.