İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Şafak vakti yakalandılar! Balık halinde kaçak avcılık

Şafak vakti yakalandılar! Balık halinde kaçak avcılık

Bursa Balık Hali’ne şafak vakti yapılan denetimde, avlanma boyunun altında olduğu belirlenen 615 kilo istavrite el konuldu, işletmelere ceza kesildi.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Mesut Oymak

Bursa’da su ürünleri kaynaklarının korunması ve halk sağlığının güvence altına alınması amacıyla balık haline şafak vakti operasyon düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Tarım A.Ş. ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla Bursa Balık Hali’nde kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.

Gece saatlerinde yapılan denetimlerde; balık nakil araçları, mezat alanı ve soğuk hava depoları tek tek kontrol edildi. Ekiplerin titiz incelemeleri sonucunda, avlanabilir asgari boyun altında olduğu tespit edilen 615 kilogram istavrite el konuldu.

Yetkililer, gerçekleştirilen denetimlerin yasa dışı avcılığın önlenmesi, su ürünleri stoklarının korunması ve tüketicilere sağlıklı gıda sunulması amacıyla yapıldığını vurguladı. Kurallara uymayan işletmeler hakkında ise idari para cezaları uygulandı.