Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sağlıklı bir geleceği kurtaran mahalleli, köpeğin saldırısını son anda engelledi

Sağlıklı bir geleceği kurtaran mahalleli, köpeğin saldırısını son anda engelledi

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, bir buçuk yaşındaki çocuğu başıboş köpekten kurtaran mahalleli, yaşananları anlattı.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, Yukarı Göklü kırsal Mahallesi'nde, yalnızca 1 buçuk yaşında olan M.A.A., evinin önünde oyun oynarken başıboş bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Olay sonrasında yaralanan çocuk, acil olarak Halfeti Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve buradan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilen tedavi süreci devam ediyor.

Yaşanan saldırıya tanık olan Ahmet Karaca, çığlık seslerine koşarak gittiği sırada küçük çocuğun kafasını köpeğin ısırdığını fark ettiğini belirtti. "Muhtarla beraber kendi yerinde oturuyorduk. Çığlık sesleri geldi. Hemen koştum, baktım ki köpek küçük çocuğun kafasını ısırmış. Tekmeyle vurdum, çocuğu bırakıp annesine saldırdı. Bir tekme daha vurdum, bu defa bana saldırmaya başladı. Başka bir arkadaşımız da gelince korkudan kaçtı. Çocuğu hemen arabayla hastaneye gönderdik. Sonra köpeğin peşine düşüp aradık ama bulamadık" dedi.

Mahalle muhtarı Mehmet Sungur ise olay hakkında yaptığı açıklamada, "Dün mahallemizde üzücü bir olay yaşandı. Çok şükür çocuğun durumu iyi. Şu anda belediye ekiplerimiz gereken çalışmayı yapıyorlar. Yalnız halen o başıboş köpeği yakalayamadık. İnşallah en yakın zamanda yakalayıp barınağa teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA'NIN HALFETİ İLÇESİNDE 1 BUÇUK YAŞINDAKİ ÇOCUĞU BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİNDEN KURTARAN...

ŞANLIURFA'NIN HALFETİ İLÇESİNDE 1 BUÇUK YAŞINDAKİ ÇOCUĞU BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİNDEN KURTARAN MAHALLELİ, YETİŞMESEYDİ KÖPEĞİN ÇOCUĞU PARÇALAYACAĞINI SÖYLEDİ.

ŞANLIURFA'NIN HALFETİ İLÇESİNDE 1 BUÇUK YAŞINDAKİ ÇOCUĞU BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİNDEN KURTARAN...