Gaziantep’in Nizip ilçesi, kültürel yaşama yön verecek dev bir projeyle buluştu. Şahinbey Belediyesi tarafından yaklaşık 150 milyon TL yatırımla inşa edilen Şahinbey Kültür Merkezi, düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.
Modern mimarisi, fonksiyonel yapısı ve çok amaçlı salonlarıyla dikkat çeken merkez; tiyatro, konser, sergi, nikah ve konferans gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Özellikle gençler ve aileler için sosyal yaşamın merkezi olması beklenen tesis, Nizip’in kültürel vizyonuna büyük katkı sağlayacak.

Bölgeye Değer Katan Dev Proje
Toplamda 8.182 metrekare arsa üzerinde kurulan merkez, 2.820 metrekare kapalı alana sahip. İki salonlu yapısıyla aynı anda 500 kişiye hizmet verebilen tesis, nikah salonları, etkinlik alanları, idari birimler, mutfak ve gelin-damat odaları gibi donanımlarla öne çıkıyor.
Liderlerden Tam Destek ve Teşekkür
Açılışa katılan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, merkezin hem Nizip’e hem de bölgeye hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. “Gaziantep’te yapılan hizmetler Türkiye’ye örnek oluyor” diyen Çeber, Mehmet Tahmazoğlu ve Mehmet Sarı’ya özel teşekkürlerini iletti.

Abdulhamit Gül: "Nizip Her Şeyin En Güzeline Layıktır"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, doğup büyüdüğü Nizip’e böylesine önemli bir eserin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Bu eser; Gaziantep’in birlik, beraberlik ve vizyon anlayışının somut bir örneğidir. Nizip, her zaman en güzel hizmetleri hak ediyor.”
Tahmazoğlu: "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın"
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, merkezle ilgili detayları paylaşarak amaçlarının vatandaşların tüm sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirtti:
“Bu merkezin içerisinde nikahlar kıyılacak, kültürel etkinlikler yapılacak, gençlerimiz burada geleceğe hazırlanacak. Amacımız; milletimize yakışan hizmetleri sunmak.”
Fatma Şahin: “Gaziantep Modeli Burada Hayat Buluyor”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projeye katkı sağlayan iki belediye başkanına teşekkür ederek, yapılan iş birliğini “Gaziantep modeli” olarak tanımladı:
“Bu eser bir dayanışma örneğidir. İki Mehmet başkanın emeğiyle ortaya çıkan bu güzellik; estetiğin, aklın ve hizmetin bir araya geldiği bir vizyonun ürünüdür.”
Protokolün Katılımıyla Coşkulu Açılış
Açılışa; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Milletvekilleri Abdulhamit Gül, Bünyamin Bozgeyik, Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.