İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Şahinbey’den Nizip’e 150 milyon TL’lik kültür atağı! Dev merkez hizmete açıldı

Şahinbey’den Nizip’e 150 milyon TL’lik kültür atağı! Dev merkez hizmete açıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından Nizip ilçesine kazandırılan Şahinbey Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 150 milyon TL maliyetle ilçeye kazandırılan merkez, modern mimarisi, geniş kullanım alanları ve çok amaçlı salonlarıyla ilçenin kültürel yaşamına yeni bir soluk getirecek.

MUHABİR: Kadir Akkurt

Gaziantep’in Nizip ilçesi, kültürel yaşama yön verecek dev bir projeyle buluştu. Şahinbey Belediyesi tarafından yaklaşık 150 milyon TL yatırımla inşa edilen Şahinbey Kültür Merkezi, düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.

Modern mimarisi, fonksiyonel yapısı ve çok amaçlı salonlarıyla dikkat çeken merkez; tiyatro, konser, sergi, nikah ve konferans gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Özellikle gençler ve aileler için sosyal yaşamın merkezi olması beklenen tesis, Nizip’in kültürel vizyonuna büyük katkı sağlayacak

Bölgeye Değer Katan Dev Proje

Toplamda 8.182 metrekare arsa üzerinde kurulan merkez, 2.820 metrekare kapalı alana sahip. İki salonlu yapısıyla aynı anda 500 kişiye hizmet verebilen tesis, nikah salonları, etkinlik alanları, idari birimler, mutfak ve gelin-damat odaları gibi donanımlarla öne çıkıyor.

Liderlerden Tam Destek ve Teşekkür

Açılışa katılan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, merkezin hem Nizip’e hem de bölgeye hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. “Gaziantep’te yapılan hizmetler Türkiye’ye örnek oluyor” diyen Çeber, Mehmet Tahmazoğlu ve Mehmet Sarı’ya özel teşekkürlerini iletti.

Abdulhamit Gül: "Nizip Her Şeyin En Güzeline Layıktır"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, doğup büyüdüğü Nizip’e böylesine önemli bir eserin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Bu eser; Gaziantep’in birlik, beraberlik ve vizyon anlayışının somut bir örneğidir. Nizip, her zaman en güzel hizmetleri hak ediyor.”

Tahmazoğlu: "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, merkezle ilgili detayları paylaşarak amaçlarının vatandaşların tüm sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirtti:

“Bu merkezin içerisinde nikahlar kıyılacak, kültürel etkinlikler yapılacak, gençlerimiz burada geleceğe hazırlanacak. Amacımız; milletimize yakışan hizmetleri sunmak.”

Fatma Şahin: “Gaziantep Modeli Burada Hayat Buluyor”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projeye katkı sağlayan iki belediye başkanına teşekkür ederek, yapılan iş birliğini “Gaziantep modeli” olarak tanımladı:

“Bu eser bir dayanışma örneğidir. İki Mehmet başkanın emeğiyle ortaya çıkan bu güzellik; estetiğin, aklın ve hizmetin bir araya geldiği bir vizyonun ürünüdür.”

Protokolün Katılımıyla Coşkulu Açılış

Açılışa; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Milletvekilleri Abdulhamit GülBünyamin BozgeyikNizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.