Karasu sahilinde etkili olan şiddetli rüzgar, devasa bir kavak ağacını kökünden sökerek çevredeki işletmelere ve altyapıya ciddi zarar verdi.
Sakarya'da iki gündür aralıksız devam eden olumsuz hava koşulları, Karasu Sahil Parkı'nda hareketli anların yaşanmasına neden oldu. Bölgedeki şiddetli rüzgara direnemeyen 25 metre uzunluğundaki dev kavak ağacı, büyük bir gürültüyle devrildi.
Olayın meydana geldiği sırada çevrede kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçerken, ağacın devrilmesiyle kopan dallar bölgedeki dükkanlarda ve aydınlatma direklerinde maddi hasara yol açtı. Devrilen ağaç nedeniyle bölgedeki trafik akışı bir süreliğine durma noktasına geldi.
Ekiplerden önleyici müdahale
İhbar üzerine bölgeye intikal eden belediye ekipleri, devrilen ağacı kepçe yardımıyla parçalara ayırarak yoldan kaldırdı. Hasar gören dükkanların önü temizlenirken, ekipler benzer bir tehlikeyi önlemek adına devrilen ağacın hemen yanında bulunan ve aynı uzunluktaki diğer kavak ağacını da kontrollü bir şekilde kesti.
Yapılan hummalı çalışmaların ardından bölgedeki enkaz temizlendi ve Karasu'da aksayan trafik akışı yeniden normale döndü. Yetkililer, bölgedeki vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.