Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 9 kilogram bonzai ham maddesi ele geçirildi, 5 gözaltı

Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 9 kilogram bonzai ham maddesi ele geçirildi, 5 gözaltı

Sakarya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 9 kilogram bonzai üretiminde kullanılabilecek madde ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı.

Sakarya’nın Erenler ve Serdivan ilçelerinde polis ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 9 kilogram sentetik kannabinoid (bonzai) üretiminde kullanılabilecek ham madde ele geçirildi. Olayla bağlantılı olarak 5 şüpheli gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını engellemeye yönelik çalışmalar yaptı. Ekipler, Erenler ilçesinde F.K. (17) ve T.K.Ş. (19) isimli şahısların A-M 2201 sentetik kannabinoid maddesini bir kişiden temin ettiğini belirledi.

Daha sonra şüphelilerin O.S. (38), B.C.D. (30) ve C.Y. (18) ile buluşarak iki araçla hareket ettikleri tespit edildi. Ekipler, şüphelilerin Serdivan ilçesindeki bir iş yerinde uyuşturucu madde alışverişinde bulunduğunu öğrenince operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanan 5 şüphelinin üzerinden yapılan aramalarda, 3,11 gram A-M 2201 sentetik kannabinoid, 0,04 gram sentetik kannabinoid, 2 adet A-M 2201 emdirilmiş sigara, 2,66 gram metamfetamin ve aynı marka pakette bulunan 9 adet sigara ele geçirildi. Şu an için konu ile ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

SAKARYA'NIN ERENLER VE SERDİVAN İLÇELERİNDE POLİS EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA YAKLAŞIK 9...

SAKARYA'NIN ERENLER VE SERDİVAN İLÇELERİNDE POLİS EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA YAKLAŞIK 9 KİLOGRAM SENTETİK KANNABİNOİD (BONZAİ) ÜRETİMİNDE KULLANILABİLECEK MADDE ELE GEÇİRİLİRKEN, OLAYLA İLGİLİ 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.