Samsun genelinde nisan ayı boyunca emniyet ve jandarma ekiplerinin kayıtlarına yansıyan trafik verileri, şehirdeki ulaşım güvenliği tablosunun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Samsun’da bahar aylarının ikinci döneminde trafik hareketliliği acı bir tabloyla sonuçlandı. Emniyet ve jandarma birimlerinin sorumluluk bölgelerinde nisan ayı içerisinde toplam bin 18 kaza yaşandı. Bu kazaların 438’i yaralanma veya can kaybıyla sonuçlanırken, 580 olay ise maddi hasarla atlatıldı. Nisan ayı boyunca yaşanan trafik kazalarında 1 vatandaşımız hayatını kaybederken, 576 kişi de çeşitli derecelerde yaralanarak hastanelere kaldırıldı.
Dört aylık süreçte bilanço ağırlaştı
Yılın ilk dört ayını kapsayan veriler, Samsun’daki trafik kazalarının boyutunu daha net ortaya koyuyor. Ocak ayından nisan sonuna kadar geçen süreçte kent genelinde 4 bin 179 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda 20 kişi yaşamını yitirirken, 2 bin 371 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.
Türkiye genelinde durum alarm veriyor
Samsun özelindeki veriler, ülke genelindeki trafik tablosunun bir yansıması olarak dikkat çekiyor. 2026 yılının ilk dört ayında Türkiye genelinde yaşanan trafik kazalarında toplam 759 kişi hayatını kaybetti. Aynı dönemde ülke genelinde 120 bin 451 vatandaşımızın yaralanması, trafik güvenliği konusundaki denetimlerin ve sürücü duyarlılığının hayati önemini bir kez daha hatırlattı. Yetkililer, özellikle hız sınırlarına uyulması ve trafik kurallarının ihlal edilmemesi konusunda sürücüleri bir kez daha uyardı.