Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Samsun'da fuhuş çetesine yapılan operasyonda 3 kadın kurtarıldı

Samsun'da fuhuş çetesine yapılan operasyonda 3 kadın kurtarıldı

Samsun'da fuhuş çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 3 kadın kurtarılırken 5 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

Samsun'da, Özbekistan'dan kadın getirerek fuhuş yaptırdığı belirlenen bir çeteye yönelik düzenlenen operasyon, kentte güvenlik güçlerinin dikkat çekici çalışmaları sonucunda gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda, toplamda 3 kadın kurtarıldı ve 5 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan detaylı araştırmalar sonrasında, N.I. isimli şahsın liderlik yaptığı grupta Özbekistan'dan kadınların getirildiği ve bu kadınların internet üzerindeki fuhuş siteleri aracılığıyla müşterilere sunulduğu belirlendi.

Operasyonun Detayları

Polis ekipleri, Samsun’un Çarşamba ve Atakum ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yapılan operasyonlarda N.I. (26), K.C.A. (25), F.T. (20), C.K. (25) ve D.I. (25) adlı kadınlar gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, fuhuş yaptırıldığı değerlendirilen 3 kadın ekipler tarafından kurtarıldı.

Kurtarılan kadınlar

Kurtarılan yabancı uyruklu kadınlar, gerekli işlemlerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Yetkililer, operasyonun devam edeceğini ve benzer olaylarla ilgili çalışmaların süreceğini duyurdu.

SAMSUN’DA DÜZENLENEN OPERASYONDA 3 KADIN KURTARILIRKEN, 1’İ KADIN 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA...

SAMSUN’DA DÜZENLENEN OPERASYONDA 3 KADIN KURTARILIRKEN, 1’İ KADIN 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.